AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Strateji Oyunları
 Strateji Oyunları Genel
 Simcity 4000
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 2

falamir
Yönetici

Turkey
İleti 698

İletim - 27/02/2004 :  22:44:00  Bilgileri Göster  falamir için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
Oyunun temeli biraz, hatta birazdan da fazla gerçeğe dayanıyor. Yatırımları yapıp, getirilerini beklemek. Gerçek hayatta bu uzun bir süreçtir, fabrika kurup iki ay sonra köşe olmazsınız, simcity'de de bu böyle ama bu bir oyun olduğu için uzun bir vakit yatırımlarım geri dönsün diye kim bekler bilemem. Sabırla beklememe rağmen tarlaların yavaş yavaş ecük bücük binalarla dolmasını izlemek pek de keyifli gelmiyor. Yani oyunda kısa vadede bir şeyleri elde etmeyi beklememek lazım, hele ki ilk gökdelenin dikilmesi, saça sakala karışmadan görmek zor ama dikebilmek de ayrı bir zevk veriyor =)...

Soner Arslan
oyunsitesi.gen.tr
Yazar
Sayfanın En Üstüne Git

Dodo
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1468

İletim - 27/02/2004 :  23:02:18  Bilgileri Göster  Dodo'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
falamir tarafından yazılan:

Oyunun temeli biraz, hatta birazdan da fazla gerçeğe dayanıyor. Yatırımları yapıp, getirilerini beklemek. Gerçek hayatta bu uzun bir süreçtir, fabrika kurup iki ay sonra köşe olmazsınız, simcity'de de bu böyle ama bu bir oyun olduğu için uzun bir vakit yatırımlarım geri dönsün diye kim bekler bilemem. Sabırla beklememe rağmen tarlaların yavaş yavaş ecük bücük binalarla dolmasını izlemek pek de keyifli gelmiyor. Yani oyunda kısa vadede bir şeyleri elde etmeyi beklememek lazım, hele ki ilk gökdelenin dikilmesi, saça sakala karışmadan görmek zor ama dikebilmek de ayrı bir zevk veriyor =)...

Nüfus için;

Falamir'e katılıyorum oyunun temeli çok gerçeğe dayanıyor.
O kadar gerçek ki yolunu şehrin dışına doğru uzatmazsan, adamlar dağ, taş, bayır yürümeye gelemiyor ve dolayısıyla nüfusun 0 kalıyor. (Eğer yolları şehrin dışına doğru uzattıysan mesele yok.)

-

Para için;

Yukarıdaki işlemi yaptıktan sonra birbir adamlar şehrine dökülücektir. Sen ne kadar hizmet verirsen, onlarda o kadar çoğalır ve paran artar. Bir başka para kazanma yöntemi de kiraları arttırma, ama fazla arttırırsan inşanlar şehrini terk edecek ve beş parasız kalacaksındır.(Sakın borç alıyım deme, yoksa bol bol faiziyle geri alırlar.)

-

Gerçek adını tam olarak hatırlamıyorum ama en büyük gökdeleni dikebilmek için -400.000$'ken 200.000$ geldim ve diktim, ne azim ama?! (600 kere para şifresini yazmak biraz sıkıcı oluyor tabii...)

be the
change
you wish
to see in the
world...

Mahatma Gandhi
Sayfanın En Üstüne Git

udeccal
Üye

Turkey
İleti 132

İletim - 20/03/2004 :  12:29:15  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Arkadaşlar hani oyunda güzel binalar varya, tam ismini bilmiyorum işte bu ayasofya nında içinde olduğu, onları yapmanın ne gibi faydaları oluyo. Birde bu itfaiye polis vs. yapınca iyi güzel evler kuruluyoda işyerlerini bu şekilde kuramıyorum, mesela bir alana ev yapıyorum oluyo ama aynı alana işyeri yapınca hepsi olmuyo, bazen iki yanı ev olan bi yere iş yeri kurduğumda hemen inşa ediliyo, acaba evlerin yanına kısa mesafelerle mi yapmak gerekiyo, bunu bana bi açıklayabilirseniz sevinirim...

ünal
Sayfanın En Üstüne Git

Dodo
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1468

İletim - 20/03/2004 :  18:20:58  Bilgileri Göster  Dodo'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
udeccal tarafından yazılan:

1) Arkadaşlar hani oyunda güzel binalar varya, tam ismini bilmiyorum işte bu ayasofya nında içinde olduğu, onları yapmanın ne gibi faydaları oluyo.
2) Birde bu itfaiye polis vs. yapınca iyi güzel evler kuruluyoda işyerlerini bu şekilde kuramıyorum, mesela bir alana ev yapıyorum oluyo ama aynı alana işyeri yapınca hepsi olmuyo, bazen iki yanı ev olan bi yere iş yeri kurduğumda hemen inşa ediliyo, acaba evlerin yanına kısa mesafelerle mi yapmak gerekiyo, bunu bana bi açıklayabilirseniz sevinirim...

1) Nüfusun artıyor, insanlar daha bir sosyal oluyorlar. (Örn; evleri çift katlıysa, gökdelen veya apartman oluyor.)
2) Evet, yanına kısa mesafelerle yapman gerekiyor, ve yolları birbirine bağlaman...

be the
change
you wish
to see in the
world...

Mahatma Gandhi
Sayfanın En Üstüne Git

BachRi
Üye

Turkey
İleti 93

İletim - 08/04/2004 :  21:19:50  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Paranın fazla olmasını istiyosan şehri bayağı bi küçük yapıcaksın.Ve şehre Hastane park tren yolu metro gibi şeyler kurmucaksın ve elektrik su ve polisis falan paralarını kısıcaksın.Şehri yavaş yavaş büyütmaye başlıyacaksın.Zaten büyüttükce Elektriğin falan parasını arttırman gerekicek ve şehir hastahane ve park üniversite yerleri gibi ekstra şeyler isticek.Onlarıda şehir nüfusu çoğalıp vergeden fazla para gelmeye başlayınca yapıcaksın.Eğer paran eksilere düşmeye başlarsa sana atık yeri asker üstü gibi iyi para getiren şeyler gelicek.Onlar şehrin hoşuna gitmez ama nüfusta pek değişme olmaz.Ama sen yinede şehrin az uzağına kur.
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 2 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000