|
Yazar |
Konu  |
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 04/06/2006 : 00:23:11
|
Asıl Osmanlı? Osmanlıların ne işi var bu devirde?
Bu savaştan kaçma düşüncesi de iyice abartıldı son zamanlarda. Büyük kahramanlıkların yaşandığı Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'nda bile savaştan kaçanların olduğunu ve bunların azımsanamayacak kadar fazla olduğunu duymadı mı kimse? |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
Avaris
Yönetici

Turkey
İleti 1976 |
İletim - 04/06/2006 : 01:20:58
|
Biraz gülümsetsin diye yazılmış bir yazıyı amma ciddiye almışsınız yahu. Bir de nerede oldu bunlar diye soruluyor. Sanki birileri dünya çapında istatistik yapmış da bu sonuçlar çıkmış gibi... |
Deniz Turgut Yazar |
 |
|
Dreamwalker
Seçkin Üye

USA
İleti 257 |
İletim - 04/06/2006 : 03:49:11
|
Kendi haline gulebilmeli bir insan bence. Yazilanlari cogu dogru, sanirim Konya yolu idi cok uzun ve dumduz olan bir yol. Orada kamyoncu arkadaslar tugla koyuyor gaz pedalina. Yabancilar bunu yapmiyor mu saniyorsun? Hatta o yuzden burada "cruise control" diye birsey kullaniliyor simdi. Direksiyonda bir tusa basiyorsun, araba sen ayagini gaz pedalina koymussun gibi hizini sabit tutuyor :)
Koltuk ustune ortunun sebebi eskimesin olayi tamamda, annemin onu yapmasinin asil sebebi ben biraz okul oglen tatilinde yada sonrasi eve 7 arkadas getirdigimde ( 8 kisi menejerlik filan oynuyordukta :) ) koltuga dokulen kirintilar icecek damlalari filan nasil temizlenir biliyor musun? alirsin o ortuyu yikarsin yada silkelersin olur biter. Bize komik geliyor tabii, ancak kacimiz ev temizledi ki?
Cayi cay tabagina dokerek ictim defalarca.. Sebebi sicak icecek icemem ve cayida sevmem. Ama musteriye gidince adamlar caylarini icmezsen hakaret gibi algiliyor. Ee, dokuyon tabaga soguyor meret, kolayca iciyon :P Naapiyim, adamin kalbinimi kiralim "ikramimizi geri cevirdi" diye :)
Burada Amerikan arkadas kumandanin naylona sarilma fikrini bir kac kumanda eskittikten sonra baya guzel fikir olarak gordu. Uzerine cola doktugunde naapican kumandayi mi yikican? Yerine naylonu degistir.
Hakaretle ovgu olayi burada da var.. "What a clever moth....er" gibi...
Denize elbise ile girmelerinin asil sebebi bence din ile alakali...
"Melekler sizi korur, ancak sizin icin frene basmaz" diye bir arabanin arkasinda daha dun gordum. Yani hizli gitme be kardesim der gibi koymus adam arabasina, zenci adamada gidip sen Turk musun birader diye sorma ihtiyaci hissetmedim :)
Benzeri olaylar dunya capinda oluyor, sadece Turklere has degil ki.
Aklima, ben Turkiye'de iken, sag ayagini sandalyenin kenarina koyup egilip sol ayakkabisini baglayan arkadasimi getirdi bu yazi. |
 |
|
Artist
Üye

Turkey
İleti 338 |
|
ozzzy
Seçkin Üye

Turkey
İleti 365 |
İletim - 05/06/2006 : 16:54:10
|
alıntı: Artist tarafından yazılan:
Eğer biri güzel bir espriyi bozmak için "pratik zekayı" "yoksulluk" olarak yorumluyorsa onun boynuna sarılın ve iyice sıkın öyle bir sıkın ki nefessiz kalsın sonra birden bırakın ve beynine birazda olsa oksijen gitsin...gitsin ki o beyin anlamadığı şeyler hakkında yorum yapmasın...(Hakaret olduğunu düşünüyorsan birinci sayfadaki iletine bakmanı "rica" ederim..."
Ben bu tip yazılara gülemiyorum maalesef. Çünkü gülenlerle farklı kulvarlarda koşuyoruz. Türkiye'yi, Türkleri, Anadolu'yu gezmediysen, tarihini okumadıysan, vatanını tanımadıysan bana ukalalık yapmayacaksın. Bilgisayar başında kopyala, yapıştır yapmakla olmuyor bu işler. Öyle olsaydı ben buraya binlerce yazı yazardım bunun gibi. Ondan sonra hadi bakalım gülün derdim. (Yapsaydın ya der şimdi birileri) Bu tip yazıları türetmek, bulup sitelerde yayınlamak, birilerinin ekmeğine yağ sürmekten başka hiçbir işe yaramaz.
Herneyse... Dediğin doğru. Hiç kimse anlamadığı konularda yorum yapmasın demişsin ya, sana katılıyorum. Peki sen neden uygulamıyorsun bu dediklerini? Ayrıca söylediklerimden alınmışsın ama ben o sözü ortaya atmıştım. Demek ki söylediklerim hedefini bulmuş. Ne mutlu bana.
Not : Bir arkadaşım da bana gaz pedalına taş koyan Türk'ün bu işi ne zaman nerede yaptığını açıklamaya çalışmış. Doğrudur. İnanıyorum, yapmıştır. Şimdi bütün Türkler böyle yapar diye genelleyebilir miyiz? Genelleyemiyorsanız, bu konunun başlığı ''Türk Olmanın Kuralları'' değil, ''Türkiye'de Yaşanan Garip Olaylar'' veya bunun gibi bir şey olmalıydı. |
ozzzy was here...! |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|