Yazar |
Konu  |
spıder_ozii
Üye

Turkey
İleti 1141 |
İletim - 29/08/2006 : 12:39:43
|
evet ama alışkanlık haline geldi yani herkes yapıyor inter. de öyle bn, sn, nbr vb. vb. |
Yuh bukadar olur ancak bune rahatlılık eskiden bir yazı yazmıştım biri yorum yapmış ismini vermeyim şimdi adam iyice benle dalga geçmiş yetter bukadar. |
 |
|
umutcanuğuz
Seçkin Üye

Turkey
İleti 905 |
İletim - 29/08/2006 : 14:16:23
|
Öyle ama alışkanlıklar yanlışsa bile bırakılmalı.Ona bakarsan 600 yıl saltanatla yönetiltik alışkanlık diyip bir kral mı koyalım başımıza.Doğrusu neyse o yapılmalı. |
Ne yak mektubun ucunu Ne sayfalar dolusu sevgini dile getir Zarfı kapatırken yalnız Kuytu dudaklarını çokça değdir
Sunay Akın |
 |
|
Palad1n
Seçkin Üye

Turkey
İleti 2591 |
İletim - 29/08/2006 : 22:27:20
|
bence bu dil konusunu deşmeyelim. evet anaokulunda başlaması çok kötü bir şey. çünkü daha dilinin özelliklerini , bırak özelliklerini harfinin yazımını ,okumasını öğrenmeden nasıl başka ülkelerin dilini öğretmeye kalkıyorlar !? İlköğretim 4. sınıf bence gayet güzel bir dönem. ben 3. sınıf sonunda öğrenmeye başladım ama sokakta "Hay adamım hav ar yu meen?" gibi konuşan tiplere pek benzemem. Onların bence yabancı dil bilmemesinden kaynaklanan içinde kalmış bir durum. Ayrıca çevre de buna önemli.
biraz önce yazanlara bakalım. 25-30 yaş arası bir kadının(çocuktan anladığım kadarıyla) "ticket geçiyor mu?" demesi. e o ananın çocuğunun ana dilini atalarından uzak bir şekilde konuşması da normal. Victor Hugo'nun dediği gibi :bir nesli eğitmek için önce onların büyükanne/babalarının eğitilmesi gerekir. zamanla sorumluluk sahibi öğretmenler bu ırkı tekrar güçlü bir seviyeye sokmaya çalışmalarını umuyorum. bazı öğretmenler var ki egolarını tatmin etmek için öğretmen. Örneğin; Antalya Fen Lisesi'nde okuyan öğrenccilerin anlatığıyla : öğretmen soru sordu kitaptan çözemedi,ben kalkıp çözdüm o günden beri hata kolluyor.
bu arada
_____________ a,b,c,ç,d,e,f,g,h,ı,i,j,k,l,m,n,o,ö,p,r,s,ş,t,u,ü,v,y,z
Türkçe konuşalım.
değil
_____________ a,b,c,ç,d,e,f,g,ğ,h,ı,i,j,k,l,m,n,o,ö,p,r,s,ş,t,u,ü,v,y,z
Türkçe konuşalım. |
Deniz, kum, güneş <3
"Hey, ağzına attığın bir aspirin mi yoksa alışılmamış türden bir fil mi?" -YGS 2011 |
 |
|
Mickey
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 29/08/2006 : 23:05:50
|
arkadaş bence türkcemizi yapıyom ediyom değilde ok yes gibi bazı arkadaşların söylediği gibi karakterler bozuyor |
 |
|
HASS000
Seçkin Üye

İleti 306 |
İletim - 29/08/2006 : 23:21:15
|
Kısa mesaj da haydi anladım, daha ucuza gelsin diyerekten kısaltmalar yapılıyor ama Internet'te bunun alemi yok. Varsın 2 saniye geç yaz ki 2 saniye gecikme için sanırım 4-5 satır yazmalıyım ki kısaltmalar kullanmamak zaman alsın. Bu sadece bizim değil, tüm dünyanın sorunu. İngilizlerin de "c u", "u2", "brb", "lol", "rofl", "yup" gibi kullanımları var. Garip olanı, bizim de bunları almamız ve rahatça kullanmamız. Bir çok Türk forumunda "lol" diye cevap veren insanlara rastlarsınız. Belki de en sık görülen örneği de birbirini "byes" diye uğurlayan insanlar var, zibil gibiler.
Anaokulda yabancı dil eğitimiyle de ilgisi yok. Abidik gubidik bir karma dil konuşanlar anaokulu ya da ilkokulu çocukları değil ki; tabiri caizse eşşek kadar olmuş insanlar bunlar, yetişkin kimseler. 20 yaş az mıdır Allah aşkına söyleyin? Özenti, kültür eksikliği, tarihten kopukluk, emperyalizm, kapitalist sistem... saymakla bitmez ki nedenler. Anaokulundan yabancı dil kaldırılınca düzelecek mi? yoo... Türkçe dersleri artında düzelecek mi? Hayır...
Kitap okumayan bir millet dilini nasıl düzgün kullanabilir? Her şey okul değil, toplum kendine çeki düzen verecek. Her şeyi devletten bekleyen zihniyet gibi her şeyi okuldan beklemek de yanlış. Hocalarımız da bir yere kadar, aile eğitimi, sosyal eğitim gerekli, milli duyarlılık lazım. |
 |
|
Konu  |
|
|
|