Cumadan beri gösterimde olan filme gitmeyen kalmamıştır herhalde... Film tahminlerimin ötesinde iyi olmuş... 4 saat insanları sıkmadan sinema salonunda oturtmak zor bir iş ama yapımcılar bunu başarmışlar gibi
Kitaba sadık kalınmamış olsada kitaptan sentezlenenler pek kötü olmamış. Konu olarak açıkta kalan birşey kalmasın diye konmuş olan flashback'ler baya iyi olmuş.
Tek hayal kırıklığım filmin girişinde 2. filmdeki gibi bir gaza getirme olayının yapılamamış olması. 2. filmdeki düşüş sahnesi bana göre bu güne kadar yapılmış devam filmlerindeki en iyi giriş sahnesi.
Filmin sonunda ise biraz fazla romantizim var gibi geldi bana bilemiyorum sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz. Ayrıca en sondada 'meçhule bir gemi kalkar bu limandan' tarzında bir hava yaratılmış
vaallla epey zamandır böyle iyi bir film izlememiştim yalnız fragmanda gandalf la nazgul karşılaşmıyormuydu yaw filmde yoktu :P bu arada saruman nasıl ölüyor anlatırmısınız ayrıca o gemi nereye gidiyor yaw ? ama film gerçekten mükemmeldi kartallara hayran oldum limana hayran oldum helehele nazgul a daha bir hayran oldum öldüğünde ağlayacaktım :P
Saruman kitaptada, filmdede ölmüyor. Kitabın sonunda Aragorn ile Arwen'in düğün alayı Saruman'a daha doğrusu ondan geriye kalan kepaze yaratığı görüyorlar. Filmde ise bu konuya hiç değinilmemiş.
Saruman kitaptada, filmdede ölmüyor. Kitabın sonunda Aragorn ile Arwen'in düğün alayı Saruman'a daha doğrusu ondan geriye kalan kepaze yaratığı görüyorlar. Filmde ise bu konuya hiç değinilmemiş.
Nasıl kitapta ölmüyor?
Shire'da Grima tarafından bir güzel deşiliyor Saruman...
Gemi ise batıya gidiyor. Elflerle birlikte diğer ölümsüzlerin mekanı olan Aman'a gidiyor. Detayları uzun, öğrenmek isteyenlere Silmarillion tavsiye ederim...
5 günde 352 trilyon hasılat,film çekilmeden önce 7 sene kitabın incelenmesi ve 4000 sayfa senaryo...Herhalde iyi birşeyler çıkacaktı bu kadar emekle,olmasaydı zaten yapımcıların beceriksizliğinden kaynaklanabilirdi ancak böyle bir durum.
AH ULEN AH,GERÇEK HAYATTA DA "SAVE" YAPABİLSEYDİM,BU KAFAYLA NELER YAPMAZDIM Kİ!