AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Sinema & Tiyatro
 Kral'ın dönüşü muhteşem oldu...
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 6

Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848

İletim - 24/12/2003 :  00:10:30  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Silmarillion'u okumadım o yüzden birşey diyemeyeceğim Avaris ama Saruman Lotr üçlemesinde ölmüyordu diye hatırlıyorum.
Sayfanın En Üstüne Git

Smeagol
Seçkin Üye

Turkey
İleti 741

İletim - 24/12/2003 :  00:29:23  Bilgileri Göster  Smeagol'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Saruman yüzüklerin efendisinin son kitabında ölüyor. Shire'ı batırıp frodo tarafından kovulurken solucandil onun aşağılamalarına daha fazla dayanamayıp arkadan boğazını kesiyordu. Kitaptaki en güzel sahnelerden biriydi filme nasıl konulmamış anlamadım.

Filmi ise pek beğenmedim. Filme gittiğimde kafam biraz iyiydi gerçi, filmi net olarak hatırlamıyorum ama ilk iki film kadar gaza getirici sahneler yoktu. Bence peter jacksonun film konusunda yaptığı en iyi şey güzel action sahneleriydi. Bu filmde bu sahneleri bölük pörçük yapınca bence olmamış.

some are born to sweet delight;
some are born to endless night
Sayfanın En Üstüne Git

Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848

İletim - 24/12/2003 :  23:59:57  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Kitabını okusaydın eminim bu yazdıklarının birkaç katı daha yazardın, serinin ana tema ve karakterler dışında kitaba bağlı kaldığını söylemek pek mümkün değil. Bana göre olması gerekende yapılandır. Neden derseniz edebi bir eserdeki tüm öğeleri filme taşıyamazsın, çok absürt olur.

Çoğunuzun aksine ben 3. filmide beğendim. Gaza getiren sahneler yoktu tamamda diğer filmlerdede bir iki sağlam sahne dışında birşey yoktu. Beklentileri büyük tutarak filme giderseniz kesinlikle hayal kırıklığı yaşarsınız. Onun yerine eğlenmek için gidin 4 saatin nasıl geçtiğini anlamazsınız.
Sayfanın En Üstüne Git

Smeagol
Seçkin Üye

Turkey
İleti 741

İletim - 26/12/2003 :  00:05:17  Bilgileri Göster  Smeagol'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
Rappier tarafından yazılan:

Bana göre olması gerekende yapılandır. Neden derseniz edebi bir eserdeki tüm öğeleri filme taşıyamazsın, çok absürt olur.

Bu fikrine katılmıyorum rappier. Filmin süresini kısaltmak için yapılsaydı katılırdım. Ama filmde hiç gereği yokken değiştirilmiş o kadar sahne var ki (Örn: Faramir'in frodoyu esir almaya çalışması, kara süvarileri nehirde arvenin büyüsüyle boğması, gondorun işaret fişeklerinin yakılma olayı)
Bunlar saçmalık, daha kötüsü ise zaman kısıtlı olduğu için bazı yerleri almadık deyip saçma sapan uzun sahneler olması. İlk aklıma gelen birinci filmin sonlarında sam in boğuluyo gibi olması.

Keşke bu filmin senaryosunu adam gibi biri yazsaşmış, peter jackson sadece yönetmenliğiyle kalsaymış.

some are born to sweet delight;
some are born to endless night
Sayfanın En Üstüne Git

mertdeniz
Üye

Turkey
İleti 101

İletim - 31/12/2003 :  22:19:08  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
kralın dönüşündeki okçu mütiş di adamdı.Adam koca fili nasıl devirdi?adam tam bir harikaydı
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 6 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000