AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Spor
 Futbol
 fenerbahçe-inter maçı
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 3

Dodo
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1468

İletim - 05/12/2007 :  17:34:16  Bilgileri Göster  Dodo'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Sözü geçen formalar Inter'in 100. yılı şerefine yapılmıştır. O formalar yapılırken ise Inter'in grubu henüz belli olmadığından, "Ah bir Müslüman takımı grubumuza düşse de haçlı formalarımızı giyip onlara Hristiyan'ın gücünü göstersek" vs. gibi garip ve karşılıksız bir amaca hitap edecek bir tutum sergileyebileceklerini düşünmüyorum. Formada yer alan beyaz üstüne kırmızı haç ise Milano şehrinin bayrağı olmaktadır. On veya yüz yıllar önce bu bayrağı dizayn edenlerin de önceden belirttiğim amaçlar doğrultusunda böyle bir şey yapmaları ne kadar saçma olacaktır bunu sizin görüşünüze bırakıyorum. Bu bayrağın formaya alınmasında güdülen amaçsa Müslümanlarla Hristiyanlar arasındaki din çatışması, rekabetini değil Inter ile Milan arasındaki rekabeti ortaya koymaktadır. Milano bayrağını 100. yıl formasına alan Inter'in üstü kapalı olarak demeye çalıştığı şey şehrin Milan'ın değil Inter'in arkasında olduğudur. Inter'in bu formayı gelip ilk kez Fenerbahçe maçında giymesini maçın grup birinciliği açısından taşıdığı öneme ve Fenerbahçe'nin ilk maçta aldığı sürpriz sonuca bir misilleme yapılmak istenmesine bağlıyorum. Nasıl bundan sonra Inter o formayı bir Hristiyan takımına karşı giydiğinde, bu "Siz Hristiyan değilsiniz, biziz Hristiyan." demek olmayacaksa aynı şeyin herhangi bir farklı dine mensup ülke takımlarına karşı da geçerli olacağını düşünüyorum. En azından İtalyanları, gözümde, öyle küçük numaralar yapacak kadar cazgır görmek ve küçültmek istemiyorum.

Dip not:
Küçük bir arama sonucu buldum. İşte Inter'in amblemi ve Milano şehri bayrağı..
http://images29.fotki.com/v1036/photos/5/530837/5140907/magliamaistatiinbback2-vi.jpg

be the
change
you wish
to see in the
world...

Mahatma Gandhi
Sayfanın En Üstüne Git

kcarakilic
Üye

Turkey
İleti 205

İletim - 05/12/2007 :  19:03:28  Bilgileri Göster  kcarakilic'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  kcarakilic için bir Yahoo! Messenger İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
Dodo yine kükredi helal olsun...

·Milletin çok belirgin niteliklerinden biri de dildir. Türk Milleti'ndenim diyen insan, herşeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz.
M.Kemal ATATÜRK

TÜRKÇEMİZİ KORUYALIM!..

17 yıl olmuş.

Sayfanın En Üstüne Git

nurettinki
Seçkin Üye

Turkey
İleti 187

İletim - 06/12/2007 :  18:48:47  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
enteresan, ben şunu anlıyorum,sen interli futbolcu olsan böyle bir formayı bir Türk takımına karşı hiç düşünmeden giyerdin.küçük hesaplar derken ne kastettin anlamadım,avrupa yıllardan beri bundan çok daha küçük hesaplarla biz Türkleri aşağılamaktan ya da arkadan vurmaktan hiç çekinmemiştir.Neden avrupada pkk örgütü ve yandaşları beslenirken, bir Türk işkence görebilmektedir. aynı küçük hesaplarla Osmanlı devleti çökertilip,Türkiye'yi bölmeye çalıştılar.konu biraz dağılıyor gibi ancak hiç unutmayın,bu düşmanlık kendisini her şekilde gösteriyor ve bu insanlar ellerine geçirdikleri en küçük fırsatı dahi kullanacaklardır.

kcarakilic ''dodo yine kükredi'' ne demek? burası hayvanat bahçesi değil.bir görüşün varsa okumaya hazırım.

ben bu formanın ne için kullanıldığını bildiğimi ima ettim yazımda, bunu bilerek kinayeli bir soruydu benimki, aslında İnter'in Psv maçına nasıl bir kadroyla çıkıp, nasıl top oynayacağı iyi bir cevap olacaktır.
sizin İnter adına mazeretler ileri sürmenizi de doğru bulmuyorum, İnter grup birincilik maçlarına hep bu formayla çıkıyormuş gibi gayet doğal karşılamaşsınız.doğrusu ben o formayı gördüğümde tepki verdim.
sizin unuttuğunuz başka bir şey o formayı yıllar önce sadece müslümanlara karşı başlatılan ve tüm avrupanın katıldığı haçlı seferlerinde hristiyan askerlerinin sırtına giydiğidir.ben o ordunun karşısında savaşmış nesillerin torunu olarak aslında basit bir tepki gösterdim.
Sayfanın En Üstüne Git

kcarakilic
Üye

Turkey
İleti 205

İletim - 06/12/2007 :  19:02:36  Bilgileri Göster  kcarakilic'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  kcarakilic için bir Yahoo! Messenger İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
şüphen olmasınki bizde o nesillerin torunlarıyız..
dodo yine kükredi derkende mecazi anlamda kullandım tabi anlayabiliyorsan gerçek anlamı ise dodonun gereken cevabı verdiği,onun görüşerine katıldığım ve onun yaptığı yorumların çok yerinde olduğu ve birkez daha güzel bir yorumlama yapmasıydı...

neyse konu iyice sapmaya başladı tartışmaya gerek yok eğer tartışılcaksada bu forumda değil msn de veya başka bir ortamda tartışılır...

·Milletin çok belirgin niteliklerinden biri de dildir. Türk Milleti'ndenim diyen insan, herşeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz.
M.Kemal ATATÜRK

TÜRKÇEMİZİ KORUYALIM!..

17 yıl olmuş.

Sayfanın En Üstüne Git

Dodo
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1468

İletim - 06/12/2007 :  23:21:03  Bilgileri Göster  Dodo'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Varsayalım ki Inter o formayla bir dokundurma yapmak istedi. -ki bilemiyeceğim, bunun bir raslantı olma ihtimali bence kesinlikle daha ağır basıyor. Yaptıkları tek şey şu küçük hesaplarıyla kendilerini mutlu etmek olacaktır, bu hesapların da Fenerbahçe'ye ve Türk milletine istisnai durumlar dışında (misal, bir vatandaşımız gidip bu konu hakkında bir dava açıp haksız bulunmuştur.) bir rahatsızlık vereceğini düşünmüyorum, bir giderinin olacağını ise hiç düşünmüyorum. Yoksa, ben de eğer gerçekten ortada böyle bir dokundurma varsa bunun tarihten örneklerini yeteri kadar biliyorum. Savunduğum ise 'yaptılarsa önemli değil' görüşü değil, 'yapmamış olduklarıdır', zaten yaptılarsa da onları hor gördüğümü ve göreceğimi bir önceki mesajımın son satırlarında belirttim ve böyle bir şeyin gerçekten olmamış olmasını temenni ettim.

Kükreme mevzusuna da gelirsek.. Benim görüşlerimi destekleyen ve beğenen birilerinin olması elbette güzel. Ancak ben de bu görüşlerimin kükreme, bağırma, aksırma, tıksırma gibi ifadelerle tastiklenmesi yerine kişinin kendi görüşlerini birinci ağızdan söylemesi gerektiğini düşünüyorum. Kükreme fiilinden çıkarılabilineceği gibi benim sert bir karşılık vermişliğim filan da yok en azından böyle bir şeye niyetim yok. Yalnızca kendi görüşümü de kısaca belirteyeyim demiştim, hepsi bu.

be the
change
you wish
to see in the
world...

Mahatma Gandhi
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 3 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş: