)) Eğlence işin en önemli öğesi buna kimsenin lafı yok, zaten eğlence kısmı olmasa kimse bilgisayarda oyun oynamaz ama sadece eğlence bunun açıklaması için yeterli değil diye düşünüyorum. Ben kendi adıma bu güne kadar bilgisayarda oyun işiyle uğraşam çok fazla sayıda insan tanıdım ama toplumun normal diyeceği oyuncu tanımadım.... Bu sözlerimi yanlış anlamayın normal ile kastedilen tv'de salak saçma programları izleyenler ve sürü halinde yaşamadıkça hayattan zevk almayan kişiler. Oyun oynayan bu azınlık normal olarak adlandırılan insanlar grubuna girmez giremez. Oyun oynayan kişi farklıdır ve bu farklılığın ardında sadece eğlence vardır türünden bir düşünceyi kabul etmiyorum. Eğlencenin bir sürü farklı yolu varken bilgisayar karşısına geçip yanlış başına birşeylerle uğraşma olayının arkasında eğlenceden başka şeyler olduğunu görmek için alim olmaya gerek yok...
Saolasın Rappier hocam:P Avaris'in söledii ilk üç şeye katılıyorum. aslına bakılırsa oyun oldukça faydalı bişi, bi nevi eğitim simülasyonu diyebiliriz. tabi büyüklerimizin çoğu bunu tv izlemekten bile gereksiz görüyo, o ayrı..Farewell..
Hımm bi düşüniim...Heh bence de insan yapamadığını yapıyor.Mesela Cm de takımın teknik direktörü oluyon.İnsan rüyasında görse inanmaz(Gerçi zaten rüyda da) : )
Eğlenmek için pek çok şey yaparım, oyun da bunlardan birisidir. İnsanın zevk aldığı şeylerden neden zevk aldığı ise beyin kimyasına kadar uzanıyor. Bunun en yüzeysel sebebi "kişilik" denen şeyde özetleniyor. Bu ise yetiştirme tarzından, genetik faktörlere kadar uzanan ve oldukça (henüz) gri bir platformda incelenen bir konu. Bunun derinine inmek için belki "alim" olmak gerekmeyebilir ama olunursa daha iyi olur...