AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Kitap & Dergi
 Ne Okuyorsunuz?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 59

Lenin
Seçkin Üye

Turkey
İleti 423

İletim - 30/11/2008 :  19:58:29  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Size en son bildirdiğimden bu yana bitirdiğim kitaplar;
Esir Şehrin Mahpusu--Kemal Tahir
Yol Ayrımı-- Kemal Tahir
Darağacından Notlar-- Julius Fuçik

Esir Şehrin İnsanları, Esir Şehrin Mahpusları ve Yol Ayrımı, Kemal Tahir'in üçlemesi. Mondros Ateşkes Mütarekesi'nden, yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk dönemlerine kadar geçen zamanı elen alan bir seri. İlk kitapta İşgal altındaki İstanbul'u, ikinci kitapta İşgal altındaki bir yurdun bir hapishanesini,üçüncü kitapta ise yeni kurulan cumhuriyetin ilk ve sancılı yıllarını anlatıyor... Özellikle Serbest Fırka olaylarını kafanıza sağlam bir şekilde oturtabilirsiniz bu son kitapla.

Darağcından Notlar ise, Nazi işgalindeki yurdunda bir şeyler yapmaya çalışan bir Çek komünistin notlarından oluşmakta.Nasıl hapishaneye düşütüğünü, hapishanediki olaylardan ve hapishanede kurdukları ''hapishane komünü'' nden bahsediyor. Meraklısı için 3 saatta okunup bitirilecek bir kitap. Birde bu kitabın üstüne ''Schindlerin Listesi'' adlı filmi izleyince...

Önümdeki hafta maalesef sınav haftası... Bu haftadan sonra başlayacağım kitap ise Tolstoy'un ''Diriliş Kitabı''.O da Sovyet Devrimi öncesi Rusya'yı anlatıyor...

Burjuva Lenin'i ...
Sayfanın En Üstüne Git

ShiLMyrO
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1666

İletim - 09/12/2008 :  18:28:08  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Olasılıksız şu anda okuyorum ve bitirmek üzereyim.Resmen film gibi geldi kitap.Hatta arada biri bölünce kızıyordum falan harika bir kitap olmuş.Okuyan var mı acaba bu kitabı?

Esir Şehrin İnsanları kitabını okuyacağım.Ama okuyanlar çok sıkıcı bir kitap olduğunu söylüyorlar.Açıkçası çok fazla önyargı oluştu kafamda.Sen beyendin mi kitabı Lenin?Ben tarihe falan meraklıyımdır acaba sıkılır mıyım ?

Özgürlük! Eşitlik! Adalet!
Sayfanın En Üstüne Git

Lenin
Seçkin Üye

Turkey
İleti 423

İletim - 11/12/2008 :  11:58:22  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Ben beğendim. İlk kitabın başlangıcında biraz sıkılabilirsin. Fakat sonra akıp gidiyor. Hem tarihe merakın varsa değişik şeyler öğrenmek ilgini çekecektir. Okumanı tavsiye ederim. Özellikle serinin 2. kitapı olan ''Esir Şehrin Mahpusları'' seni hiç sıkmayacaktır.

Burjuva Lenin'i ...
Sayfanın En Üstüne Git

Oyunbozan
Üye

Panama
İleti 267

İletim - 11/12/2008 :  16:13:56  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Olasılıksızı arkadaşım okumuş ve beğenmiş bende alacağım...
Psikolojiye düşkün olduğum için Pr. Dr. Özcan Köknel in Korkular,takıntılar ve saplantılar kitabını okuyorum şu aralar...
Sayfanın En Üstüne Git

Dodo
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1468

İletim - 13/12/2008 :  23:10:49  Bilgileri Göster  Dodo'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Nietzsche'nin neredeyse tüm kitaplarını okudum. Son yazdığı kitap olan Ecce Homo'yu da boş bulduğum bu bir hafta içersinde bitirdim. Nietzsche okumaya başlamak istiyorsan önce bunu okumalısın derler. Kulliyen yalan. İyi ki son okumuşum. Çevirisinden kaynaklı aksaklıklar, kültürel farklılıklar boğdu beni. İlk kez bunu okuyan bir daha Nietzsche okumaz.

be the
change
you wish
to see in the
world...

Mahatma Gandhi
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 59 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş: