|
Yazar |
Konu |
CrAzY_IVAN
Editör
İleti 6191 |
İletim - 01/02/2011 : 19:09:29
|
Ufak bir anlatabilir misin oyunu blackjack? İlk kez duyanlar oyunda ne yapıldığını, amaçları falan öğrenirler. |
|
|
|KRONDOR|
Editör
Turkey
İleti 8269 |
İletim - 02/02/2011 : 01:12:15
|
En son girdiğim şirket 2 kere zam yaptı aynı gün içersinde, 2 saat sonra da kovdu beni. Guru** seviyesindeyim üstelik, düşük de değil seviyem. Soracaktım neden kovduğunu, onunla bile ilgilenmedim artık alıştığım için. Ekledim seni ayrıca.
Oyunda bir karakter yaratıp ülke seçiyoruz ve o ülkenin vatandaşı oluyoruz. Ardından oyundaki şirketlerden birine girip çalışmaya başlıyoruz. Oyunda farklı birçok sektör var; yiyecek, silah, hammadde, inşaat vs gibi. Ayrıca askeri anlamda da kendimizi geliştiriyoruz "train" ederek. Yukarıdaki haritada gözüktüğü gibi, oyunda ülkeler birbirlerine savaş açarak bölgeleri, ardından ülkeyi ele geçirmeye çalışıyorlar. Tabii bu, ülkenin başkanı ve milletvekillerinin oylarıyla belirleniyor. Böylece oyunda siyaset olduğunu da öğrenmiş oluyoruz :) eTürkiye'de kaç siyasi parti var bilmiyorum; ama neredeyse gerçek Türkiye'deki kadar fazla. Kafanıza uygun siyasi partiye oy verebilir, milletvekili adayı olup seçilebilir, böylece ülke yönetiminde söz sahibi olabilirsiniz. Ben bir kere milletvekili olmuştum. Şu an ilerleme var mı bilmiyorum; ama benim milletvekilliğim zamanında beğenmediğim bir yasaya olumlu oy kullanmadığım için azar işittim :) Oyunda da ileri demokrasi var yani :) Eğer siyasete katılmam; ama ülkenin yönetimindeki aksaklıkları/eksiklikleri yazmak istiyorum derseniz, bu sefer de gazete çıkarabilirsiniz. Çalışmaktan sıkılıp, benim de şirketim olsun derseniz, yeterli sermayeniz de varsa, yeni bir şirket kurup patron olabilirsiniz. Böylece işçi sınıfından patron sınıfına yükselebilirsiniz :) Başka detaylar da var da ufak detaylar olduğundan çok da uzatmak istemiyorum: Ev alma, her gün yiyecek yeme, askeri konularda rütbe atlama vs. gibi. Ben öylesine oynadığım için çok da detaylara girmiyorum; girmek isteyen ülkenin kaderini bile değiştirebilir :) |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
|
|
CrAzY_IVAN
Editör
İleti 6191 |
İletim - 02/02/2011 : 10:07:32
|
Bu kadar detaylı bir oyun biraz az mı popüler peki sanki? Özellikle Ogame, Travian gibi rakiplerine göre. |
|
|
blackjack38
Üye
İleti 23 |
İletim - 02/02/2011 : 11:55:21
|
|KRONDOR| kardeşim oyunu güzel özetlemiş ben size oyuna gelince linkler atıyorum onlar size gerçekten çok yardımcı olacaktır... burada link veremememin sebebi site kurallarını ihlâl etme ihtimali olmasın diye arkadaslar... |
|
|
|KRONDOR|
Editör
Turkey
İleti 8269 |
İletim - 03/02/2011 : 01:35:05
|
Yeni üyeler için hazırlanan rehberleri paylaşabiliriz, bir sıkıntı yok o konuda. |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
|
|
Konu |
|
|
|
|