|
Yazar |
Konu  |
GoaL-KeePeR 2
Üye

Turkey
İleti 391 |
İletim - 18/07/2011 : 22:44:46
|
siz hangisini daha çok seviyosunuz, hangisini tercih edersiniz ve neden? ben masaüstü bilgisayarı daha çok seviyorum çünkü sistemini sonradan da geliştirebilirsin, yeni parça falan alabilirsin. bi de odada masanın üstünde yer kaplaması, kolonlarının, aksesuarlarının falan olması daha hoşuma gidiyor.
sizin tercihiniz nedir? |
If you really want to see Mary, you should just die... But you might be heading to a different place than Mary, James. |
|
sheriat
Seçkin Üye

Turkey
İleti 651 |
İletim - 18/07/2011 : 23:04:14
|
tabi ki masaüstü daha kocaman ellerime ve parmaklarıma uygun laptop görmedim :), ayrıca ortalama bir laptop fiyatına iyi bir desktop alınabilir, ayrıca şu anki pcmi 32 inç monitörle kullanıyorum, laptopu da harici monitöre bağlamak mümkün ama o zaman laptop olmaktan çıkar haliyle. |
Acı Çekmek Özgürlükse Özgürüz İkimizde |
 |
|
SAHNETJER
Seçkin Üye

Turkey
İleti 621 |
İletim - 21/07/2011 : 11:14:48
|
kesinlikle masaüstü. sheriat ın da dediği gibi bende parmaklarıma göre laptop bulamadım. pcnin her parçasını istediğim gibi söküp takıyorm zaten açıkta, kapak falan kullanmıyorum. bu güne kadar hiç bir arızasında yaptırmaya götürmedim kendim yaptım aman nazar değmesin :) lap top çok narin. bana göre kullanışsız :) |
atlayanbaba... {{{Yalan ne kadar büyük olursa. İnananda o kadar çok olur......}}} |
 |
|
TheBodyGuard
Seçkin Üye

Turkey
İleti 675 |
İletim - 10/08/2011 : 03:47:41
|
Bence en ideali evinde bir masaüstü, ayriyetten de ufak bir netbook bulundurmak. Evdeyken tartışmasız masaüstü ama bir yere giderken yanına alman gerekiyorsa netbook u tek geçerim. Maximum 1 kg ağırlığındaki aletle de her işini görebiliyorsun. Laptop bana kalırsa da kullanışsız. Evde kullanılacaksa bi masaüstü değil ( bknz: bi alex değil ), yok taşımam lazım derseniz taşıması da dert. |
 |
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 10/08/2011 : 13:14:23
|
2-3 yıl önce olsa ben de sizin gibi "tabii ki masaüstü" derdim. Ama şu an kesinlikle laptop derim. Bunun en büyük sebebi, laptopun derli toplu ufacık bir yer kaplaması, rahat olması ve az tüketimli olması. Laptopa geçtikten sonra evin elektrik tüketimi yarı yarıya düştü desem yanlış olmaz. Çünkü masaüstü bilgisayarların en az 300-350 watt civarı trafosu oluyor, buna bir de dev gibi tüplü monitör eklenince (Eğer LCD ise bir nebze iyi tabii.), günlük ortalama 5-6 saatlik bir kullanım bile epey etkiliyor elektrik tüketimini.
Ayrıca eskisi gibi laptopta oyun oynanmaz durumu da kalmadı. Sağlam bir laptopun açamadığı oyun yok bu aralar. |
 |
|
GoaL-KeePeR 2
Üye

Turkey
İleti 391 |
İletim - 10/08/2011 : 22:53:08
|
masaüstünün laptoptan o derece fazladan elektrik kullandığını yeni öğreniyorum. bi de benim kullandığım ekran crt, yani evin elektrik kullanımı sayemde baya bi artmış oluyo demek ki :P
iyi bi laptopun açamadığı oyun yok demişsin ivan ama sonuçta onun klavyesinin tuşları normal klavyeden biraz farklı, içinde gömük yani... ben onunla pek oynayamıyorum benim tercihim yine de masaüstü :D
ama gerçekten o elektrik harcama olayı ilginçmiş. tasarruf önemli bişey sonuçta. |
If you really want to see Mary, you should just die... But you might be heading to a different place than Mary, James. |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|