|
Yazar |
Konu  |
quLeryuzz
Üye

Turkey
İleti 1118 |
İletim - 24/07/2011 : 00:03:26
|
Oyunlarda ses bazen gidiyor bazen geç geliyor bazen dialoglar karışıyor.Mesela Call of duty MW2 de senaryo bir türlü ilerliyemiyor.Ağızlar oynuyor ama ses yok , alt yazı yok.Ne yapıp ne ettiysem ne alt üst ettiysem bir türlü bulamadım.Birde Crysis 2 yi en yüksek grafiktede en düşük grafiktede kasmadan rahat rahat oynuyorum ama modellerde sorun var.Bunu biraz zor anlatırım onun için resim koyuyorum.
http://srv9.fotocunuz.com/666556472fotocunuz686617crysis_sorunu.jpg
Bilgisayarın özellikleri ;
 |
Her zaman Güler Yüzlü olun :)

|
|
GoaL-KeePeR 2
Üye

Turkey
İleti 391 |
İletim - 24/07/2011 : 01:26:04
|
ses kartının driverini güncelle.
başlat-çalıştır'a dxdiag yaz ses sekmesine gel herhangi bi hatadan bahsediyormu bak (notlar kısmında). donanım ses hızlandırma özelliği ayarı var orda, onu ileri-geri yap işe yarayabilir.
eğer 5+1 ses sistemin varsa masaüstünde sağ altta hoparlör simgesine sağ tıkla, ses özelliklerini ayarla de ordan gelişmiş'e tıkla 5+1'i seç.
orada ses sekmesi var ses çalarken yazan yeri ayarla, mevcut ses kartın seçili olsun.
aynı menüde insan sesi sekmesi var, insan sesi çalarken yazan yerde orda da mevcut ses kartın ve sürücün seçili olsun, gelişmiş'e tıkla 5+1'i ayarla yine aynı menüde en sağda donanım sekmesi var oraya bak düzgün çalışıp çalışmadığını sana söyler.
oyunlarda options'a girip surround, mono, stereo falan vardır hepsini tek tek dene.
altyazı için de oyunun kendi altyazı ayarı vardır on-off diye o ayarı aç.
grafikteki problemler için de ekran kartının driver'ini güncelle, modelini google'a yaz en güncel driver'i indir.
ayrıca senin verdiğin resimde modelde bi sorun göremedim :) ama bulanıklık, kenar keskinliği falan seni rahatsız ettiyse masaüstüne sağ tıkla ekran kartının denetim masası çıkıcak orda, ordaki ayarları kurcala biraz, her ekran kartınınki farklı olduğu için daha fazla yardım edemem bu konuda.
|
If you really want to see Mary, you should just die... But you might be heading to a different place than Mary, James. |
 |
|
quLeryuzz
Üye

Turkey
İleti 1118 |
İletim - 24/07/2011 : 19:43:31
|
5+1 sisteminde sorun yok hepsi ayarlı,Alt yazı olmasa bile aynı,Grafikler süper hiç kasma yok,O resimde pek fazla anlaşılmıyor onun için birazdan video çekip koyarım.Yalnız bugün deadrising2 oynarken şunu fark ettim, oyundayken masa üstüne gelince sesler geliyor ve düzgün bir biçimde.Ne takılma var nede durma. |

|
 |
|
quLeryuzz
Üye

Turkey
İleti 1118 |
|
GoaL-KeePeR 2
Üye

Turkey
İleti 391 |
İletim - 24/07/2011 : 23:12:17
|
sesler için yukarda yazdıklarımı tek tek uygula çok büyük ihtimal sorunun çözülür, olmadıysa oyunda bi problem var diycem ama ben de pek öyle olduğunu sanmıyorum. düşüneyim biraz... görüntü için de masaüstüne sağ tıkla, özellikler de,en sağda ayarlar sekmesine tıkla, renk kalitesini en yükseğe getir. directx'ini güncelle (ekran kartın directx 10 falan destekliyosa yükle) denetim masasında sistem'e tıkla, ordan donanım sekmesine gel sonra aygıt yöneticisine tıkla, orda herhangi bi problem varsa düzelt(driver tanıtılmamış olabilir, aygıtta sorun olabilir)
hiçbiri olmazsa sen bilgisayarını tamirciye götür başka çaresi yok :) kolay gelsin...
|
If you really want to see Mary, you should just die... But you might be heading to a different place than Mary, James. |
 |
|
quLeryuzz
Üye

Turkey
İleti 1118 |
İletim - 25/07/2011 : 09:16:58
|
Tamir işlerini falan ben yapıyorumda ilk defa böyle birşey gördüm ve yapamadım.Renk kalitesinde sorun yok herşey normal sadece video çekim programı kötü sorun şu fark ettiysen.Başlangıçta adamlar var ama benimkinde yok , ilerleyince adamlar gözüküyor ama mumya gibi duruyor ayakları oynamadan ilerliyorlar,eğilince dirseği falan gözüküyor,silahlar gözükmüyor.Ses sorunu o kadar önemli değil onu bir şekilde hallederim. |

|
 |
|
Konu  |
|
|
|
|