AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Sinema & Tiyatro
 LotR : Return of the King *Extended Edition*
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 4

Avaris
Yönetici

Turkey
İleti 1976

İletim - 08/12/2004 :  02:04:28  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Konuya bakışımızın ne kadar farklı olduğunu siz farkedemediniz heralde ben size göstereyim. Çok iyi kurgulanmış bir Saruman sonu yerine üstünkörü geçilmiş, tutarsız ve bir o kadar özensiz bir sonu görmek sizin için farketmiyorsa veya Orta Dünya üzerinde binyıllar geçirmiş, bizzat tek olanın eli ile daha da bilge olarak ölümden geri getirilmiş bir Gandalf yerine ezik, silik ve boynu bükük bir Gandalf görmeyi umursamıyorsanız (veya... liste uzayabilir) zaten aynı düşünmüyoruz demektir. Bunlar ve benzeri kitaba uyumluluk konuları benim açımdan "ay süüüüper efektler!", "muhteşem savaş sahneleri vardı yahuuuu" tarzı şeylerden çoooook daha önemli. Paralel düşünmediğimiz için bu konulardaki hayal kırıklığımı tahmin edebileceğinizi sanmıyorum. Bu yüzden seriyi bütün olarak sevmedim(*), filmden tatmin olmadım ve gerekirse filmi yerin dibine de geçiririm. Filmi sevme, filme aşık olma veya tapma gibi bir zorunluluk hissetmiyorum. Sevene veya tapana da karışmam, niye seviyorsun demem. O yüzden sizden de benim fikrime saygı bekleyebilir miyim?

(*) Bu filmin içinde hoşuma giden, onayladığım bölümler olmadığı anlamına gelmiyor. 2 dakika önce küfredip, Rohan ordularının Pelenor düzlüğüne girişi ile çoştuktan birkaç dakika sonra yine bir saçmalık yüzünden ağzımdan (istemsiz olarak, dikkat çekeyim) başka bir küfür çıkıyorsa ben bu filmi tatmin edici bir film olarak pek göremiyorum...

Deniz Turgut
Yazar
Sayfanın En Üstüne Git

Kitiara
Üye

Turkey
İleti 15

İletim - 08/12/2004 :  05:56:06  Bilgileri Göster  Kitiara için bir ICQ İletisi Gönder  Kitiara'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla

Anlaşılan hafif şakacı bir tavır bile sergilemek hemen savunmaya geçmeni sağlıyor. Söylediğime pişman olduğum nadir sözlerden biri olarak kalsın arkamda :)

Daha izlenesi bir Lotr için beklemede kalabilirim.

Umarım Drizzt Do'Urden'i bembeyaz bir ten ve mavi gözler ile karşımda bulmam :)

Bir de hatırlatmak istediğim bir şey var Dungeon&Dragon gibi çekeceklerse hiç çekmesinler biz okuyalım, hayal edelim, mutlu olalım.

Ve Rappier bu başlık altındaki mesajları okuyanlar bizi karşıt iki grup sanacak. Hepimiz Fantastik Kurgu'yu seviyoruz ve yanılmıyorsam hepimizin istediği şey ona sahip çıkabilmek..

Saygılar..

Özgürlüğüne kavuşturulmuş hiçlik..
Sayfanın En Üstüne Git

Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848

İletim - 09/12/2004 :  00:47:48  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Sanırım asıl sorunun nereden kaynaklandığını biliyorum... BÜYÜK BEKLENTİ... Bu tip konularda yaşanılan standart problem. Büyük beklenti ile gidip sonrasında hüsrana uğramak.
Bana kalırsa kişi bu tip bir olayda (oyun olsun, film olsun) neyle karşılaşacağını düşünüp ona göre hareket etmeli ve hepsinden önemlisi kendi hayalinde kurduğu, yapılması pek mümkün olmayan şeyleri umut ederek hayallere kapılmamalı. Ben kendi adıma bu seriyi ve pekçok oyunu bu gözle bakarak değerlendiriyorum. Öyle oluncada hayal kırıklığı yaşamak gibi bir olay olmuyor. Sonuçta olayın en başından beri belirttiğim gibi bu tip konular hep ticari kaygı üzerine kurulu ve ticari kaygı olduğu sürece mükemmel şeyler beklemek mümkün değil ve hepsinden önemliside yanlış.
Belki biraz polyannacılık olacak ama var olanla yetinmek olanı kötüleyip mutsuz olmaktan daha doğru gibi geliyor bana...
Sayfanın En Üstüne Git

Avaris
Yönetici

Turkey
İleti 1976

İletim - 09/12/2004 :  02:16:02  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Kusura bakma ama sadece muhalefet olmak için yazıyorsun bence. Büyük beklentilik bir durum yok. Bu zaten bir kitap uyarlaması. Ne bekleneceği belli zaten! O da kitapla tutarlı ve çok havada kalmayan bir sonuçtur. Kimsenin kitabın aynısını beklediği yok. Bunu da bekleme hakkım yoksa, kendisine LotR diyen bir seriden!, daha da konuşmam.

Yapılması mümkün olmayan şeyler diye söylediklerin de benim bahsettiğim "sorunların" hiçbirisine uymuyor. CGI yeterince gerçekçi değildi, olmamış! gibi bir yorum çıktı mı benden? Tamamen kurguya yönelik eleştiriler. Onu da belirttim. Belli sebeplerden kitaptakinden kasıtlı olarak ayrılmış bölümler. Bazı noktalarda sinemasal gereklilikler gibi gerekçeleri kabul ederim ama bazılarını anlamakta zorlanıyorum. Ortaya çıkan, eskisinden daha iyi değilse, tutarsız ise benim kayış kopuyor.

Son olarak ben herhangi birşeyle yetinmek zorunda değilim. Bu adamlar bu filmi benim hatırıma çekmediler. Ortaya çıkan şeyden hoşnut değilsem de bunu belirtme hakkım var. Hiçbirşeyi de kötülediğim yok. TV'lere çıkıp karalama kampanyası da yürütmüyorum. Beğenmediğim kısımları var ve bunları ifade ediyorum. Zorla memnun kalacak veya "ay buralarını beğenmedim ama buna da şükür, çok mutluyum. iyi ki yaptınız." gibi sahte bir maske arkasında duracak halim yok, çünkü böyle düşünmüyorum. Böyle bir sonucun yerine yapılmamış olmasını tercih ederim, açık ve net! Çünkü bu bir fırsattı ve kötü harcandı. Yakın zamanda böyle bir serinin tekrar çekimi olmayacağı bariz. "Daha iyi" şansımızı kaçırdık. "Daha kötüsü de olabilirdi" tarzı bir optimizm ise hiç çekici gelmiyor...

Deniz Turgut
Yazar
Sayfanın En Üstüne Git

Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848

İletim - 09/12/2004 :  12:10:08  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Büyük bir beklentim yoktu cevabı ile altındaki yazılanlar pekde tutarlı değil gibi geldi bana. Hem beklenecek şeyler belirli diyorsun ardından çok daha iyi olmalıydı diyebiliyorsun. Burada tezat olmadığını söylemek pek mümkün değil...
Sana göre kötü kullanılmış bir fırsat gibi gelebilir ama gördüğü rağbet ve çıkan hasılata bakarsanız hiçte öyle değil ve bundan sonra yapılacaklar için çok büyük bir kapı açtığıda bir gerçek.
Yanlız anlayamadığım birşey var... aksiyon tarzı bir filme gidipte aksiyondan rahatsız olmak ne kadar doğrudur bunun cevabınıda sizlere bırakıyorum. Tabiiki LOTR'i aksiyon tarzı görmeyip edebi yönüyle bakıyorsanız orası başka bir konu.
Ayrıca filmdeki karakter betimlemeleri ve diğer pekçok öğede tutarsızlık olduğunuda hiç sanmıyorum. Kitaptaki karakterler ne kadar güçlüyse filmdekiler ondan fazlaca farklı değildi. Tabiiki sizler tanrısal güçlere sahip bir Gandalf görmek istiyorsanız ona birşey diyemeyeceğim.
Sonuç olarak sinema sanatı adı altında yapılmış bir eser kişinin beğenisine kalmıştır ve sizin bu filmi beğenmemenize diyebileceğim fazlaca birşey yok. Yinede kesin olan birşey var oda beğenmeyenlerin en önemli nedeninin filmi beğenmemiş olma lüksüne sahip olduklarına inanmalarıdır....
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 4 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000