AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Sağlık
 Şizofreni
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu  

tuta
Üye

Turkey
İleti 202

İletim - 16/01/2005 :  23:57:31  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Çoğumuzun bildiği gibi bu bir tür aklı hastalığıdır ve psikiyatrinin kanseri olarak görülür tedavisi zordur insan anlatılamayacak acılar çeker mesela

# - 24 saat hic uyumadan ayakta kaldiniz mi hic?48 saat? daha uzun?bu kadar saat hic uyumadiktan ve ayakta kaldiktan sonra ne hissettiniz?gorunusunuz nasildi?
- birkac saniye uyuklayip, aniden uyanip nerede oldugunuzu hic bilemediginiz oldu mu?nasil ve ne hissettiniz?ya bunlari bir gun, bir hafta, bircok haftalar boyunca hissetseydiniz neye benzerdi hayatiniz?
- gozluklerinizi veya araba anahtarlarinizi kaybedip, ne yaparsaniz yapin onlari hic bulamadiginiz oldu mu? bu problem size neler hissettirdi?avaz avaz bagirmak istediniz mi?
- yolda araba kullanirken aniden yon duygunuzu kaybettiniz mi? kuzeye mi guneye mi vs nereye gittiginizi hic bilemediginiz oldu mu?neler hissederdiniz?
- kafanizin icinde birkac saattir,veya butun bir gun bir ses var ve ne yaparsaniz yapin hala bu ses sizi rahatsiz etti mi hic? ayni ses beyninizde 3 gun, bir hafta veya bir ay devam etse neler hissederdiniz?ve bu sesler keyif aldiginiz sesler degil de,sizi korkutan,urkuten, devamli konusan, emirler veren, hakaret eden ve size gercek gelen ve sonsuz korku ve surekli izdirap yasamaniza sebep olan seslerse ne yapardiniz???

simdi bu yukardaki konularin 3 veya daha fazlasinin bir arada oldugunu dusunun...diyelim ki 3 gundur uyumadiniz, kafanizin icinde bu arada ayni muzik,ses kesintisiz devam etmekte, ve arabanizin anahtarlarini da bulamadiniz hala.neler hissederdiniz? gorunusunuz neye benzerdi? baskalari ile, ailede, disarda vs komunikasyonunuz, iletisiminiz nasil olurdu?baskalari size karsi nasil davranirlardi?
(kaynak : http://www.goresect.com)

buda bi psikiyatristle hasta arasında geçen diyalog

- gazeteleri okuyor musun?
- hayir, benim havuc seklinde bir enginar olan beynim var.
- hmm. aciklayabilir misin bu enginarin neye benzedigini?
- gecen gun mallory soyledi bana, aslan once tavugu yiyor, ardindan ucagin altina saklaniyor. sonra da evine geri donuyor.

(bu noktada elle tutulur tek mantik olan mallory adli varligin bir sey soylemesini farkeden doktorumuz buna yogunlasiyor)

- mallory kim?
- biliyorsun ya, mallory var, sonra jimmy var, khuda var, hamilton, jane, travis, kate, maria, alexis, ryan var.

(isimlerden j ile baslayanlar ard arda gelmiyor.. ilginc)

- kim bunlar?
- once beni aldi, ardindan tuvalete goturdu, oturdum. odaya yaptim.
- tuvaletteydin?
- agacin da yapraklari cok azdi o sirada.
- anliyorum.

Lisa adlı kızla babası konuşuyordu babası sen şizofrensindedi kız(yandaki boş sandalyeyi göstererek) ben değil o şizofren dedi..

Yorumlarınızı bekliyorum

Oyun oynayanlar iyi oynamak için hile yapar en iyi oynayanlar asla hile yapmaz

NoD0ubT
Seçkin Üye

Turkey
İleti 785

İletim - 31/01/2005 :  22:56:26  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Ne diyebilirim ki.. Gerçekten korkunç bir durum. Secret Window adlı filimde Şizofreni konu alıyordu. Oradan biliyorum, adam bir evi yakıyor ama kimin yaktığını bilmediğini söylüyor, ayrıca köpeğini öldürüyor ve bunu(bu arada adam yazar) hikayesini çaldığını iddia eden bir adamın yaptığını düşünüyordu...
Sayfanın En Üstüne Git

sabırtası
Üye

İleti 60

İletim - 07/10/2011 :  00:43:11  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
korkunç :S
Sayfanın En Üstüne Git

AftieL
Üye

İleti 52

İletim - 13/10/2011 :  16:04:44  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
acaipmiş :S