Size katılıyorum. Ben forumu açarken özellikle müzik fiyatlarından örnek vermiştim. Konuyu genişletmeniz iyi oldu. Çünkü korsan herşeyde var çünkü. Duydunuzmu bilmiyorum geçen gün televizyonda izledin. Büyük üstat Kayahan korsanı bir nebze azaltmak için kasetini alanlar arasında bir kişiye 50.000 YTL ödül verecekmiş. Vede 50 talihliyede hem cd hemde kasetini bizzat imzalayarak hediye edecekmiş. Bakalım hayırlısı..
"İlim İlim Bilmektir, İlim Kendin Bilmektir, Sen Kendini Bilmezsen, Bu Nice Okumaktır." YUNUS EMRE
HASSOOO kardeşim çok doğru demiş Deniz Abi ama onunda dediği gibi oyun LÜKSTÜR bu yüzden bazı insanların bırak orjinali korsan bile almaya parası yetmiyor.Korsan kalkarsa bu insanlar hiç oyun oynayamazlar. Ben burda korsan ı savunmuyorum sadece orjinal cd lerin çok pahalı olduğunu vurguluyorum. Orjinallerin 5ytl olduğunu bir düşünsene hem korsan diye birşey kalmaz hem de oyun firmaları daha çok iş yapar.Mesela x oyununun orjinali 70ytl korsanıoda 5ytl şimdi bu oyunun orjinalini alan kişi sayısı 10 olsa korsanınınki 100 olur.Orj. fiyatı 5ytl olsa o oyun firmasının ne kadar iş yapabileceğini aklınıza getirebiliyor musunuz?
İş yapmak? Bir firma için önemli olan ne kadar fazla sattığı değil toplamda ne kadar çok kar ettiğidir. Normal dünyada bir malın fiyatını belirleyen pek çok etken vardır. Öyle "oyun netten beleş. cd parası, üstüne yazıcı masrafı ve biraz kar koyalım 2.5ytl iyidir" mantığı ancak korsanda işler. O oyunun "değeri" ve "ederi" 5ytlden çok çok fazladır.
Ve evet oyun bir lükstür. Lüks demek yaşamsal önemi bulunmayan mal demektir. Oyun oynamadan da yaşamınızı devam ettirebilirsiniz. Oyuna paranız yetmiyorsa OYNAMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ. "Ferrari çok pahalı, param yetmiyor, galeriden birini çalayım. Ya da ucuza çalıntısını bulayım." diye de düşünen var mı aranızda? Arada çok fark yok. Ferrari durumunda "sorun" daha ortada. Ama 0 ve 1'lerden oluşan dizilerin çalınması pek göze "çalma" gibi gelmiyor.
Korsana yeltenmek öyle veya böyle hırsızlıktır. Buna "ama çok pahalı" diye kılıf uydurup rahatlamak istiyorsanız siz bilirsiniz.
Sırf oyun için 300 küsür dolara ekran kartı alıp, onu kullacak oyuna gelince aman ne gerek var o kadar paraya diyeni de mevcut ortalıkta ne de olsa.