ne korsanı savunmak ne orjinali savunmak gibi bir derdim yok zaten bu konuda daha önceleri çok konuşmuştum ve konuşmaklada bir yere ulaşılamadığını görüyorum ancak korsan oyun almaya devam eden arkadaşlara bir kaç sözüm olacak. özellikle bu son "sıkı" güvenlik önlemlerinden sonra kopya oyun işi iyice "underground" oldu. nispeten "namuslu" pek çok türk insanı elini eteğini bu işlerden çekti. şimdi bu işi karanlık sokak aralarında ellerinde oyun cdleri bulundurup fısıltıyla kulağınıza "abi oyun var lazımmıydı?" diyen tipler yürütmeye başladı. bu tiplerden özellikle alışverişten kaçının sağlam oyun alıyor alsanız bile (ki genelde çöpten buldukları cdleri filan satıyolar oyun diye.. kendileri yeni cd yazmaya dahi tenezzul etmiyorlar) bu paralar size hayır olarak dönmez. bir kısmı terör örgütlerinin bütçelerine gider bir kısmı çoluk çocuğu zorla çalıştıran şerefsiz insanların sofralarına meze parası olur... daha birazda siz düşünürseniz nerelere gittiğini görürsünüz. öncedende bu durumdan tamamen kaçmak mümkün değildi "vergi dışı" olan gelirin nereye gittiğini takip etmek pek mümkün değil. hatta bir takım kuruluşları buradan gelen paralarla destekleyen insanlar dükkan açmaya kadar ilerletmişlerdi işi. burada aklıma bir soru takılıyor aslında eski haliyle her ne kadar ülke ekonomisini baltalasada evinde çoluğuna çoğuna ekmek götürmek amacıyla çalışan türk insanıda bu işi yapıyordu; yasa değişiklikleri ile birlikte bu insanlar neredeyse tükendi. tüketiciye parakende satış yapanlar iyice azaldıda ne yazıkki daha kötüsü dışardan oyun getiren (benim bildiğim) hiç kimse kalmadı. şimdi bu paralar hiç gitmesini istemediğimiz yerlere gidiyor. talep oldukça birileri bu piyasaya bu oyunları sokacak. kafamdaki soru ise şu: acaba önceden olan durum mu daha iyiydi yoksa şimdiki durum mu daha iyi? yasalarla insanları zorlayabilirsiniz elbette ama kafaları değiştirmeden insanlara yeterli maddi desteği sağlamadan bunu yaparsanız; ön hazırlığınızı sıfıra yakın tutarsanız; ne kadar başarılı olursunuz?
The closer you get to the meaning,the sooner you know that you're dreaming...
korsanın basılması yapımcılar yüzünden çünkü üstüne çok kar ekleyip bide fazla pazarlama yapınca korsan bitmez kardeşim ama korsanda bi yere kadar ben şahsen doğru olarak 4 kopya cd satan internet cafe ihbarı verdim