AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Öğrencilik Hayatı
 LGS
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 12

dark_knight
Üye

Turkey
İleti 213

İletim - 19/04/2006 :  22:46:18  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Programı Visual Basic'le yazdım :)
Galatasaray tutmadı ya aaah ah.. Kabataş Lisesi'ndeyim şu an :)

Oks puanlaması 500 küsur puan üzerinden yapılıyor.
1019 puan ise 2004 yılının Lgs verilerine göreydi, o yılki tavanın da 1040 gibi bişey olması lazım.

Ya tozu dumana katacaksın, ya da tozu dumanı yutacaksın...
Sayfanın En Üstüne Git

Mérula Alba
Seçkin Üye

Turkey
İleti 660

İletim - 19/04/2006 :  22:47:51  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Konu geri döndürülmedi. Yeni bir sınav yapıldı. 2006 ALS, konuşmalar bunun üzerine ve de önümüzdeki OKS üzerine. umutcanuguz, netlerin çok iyi. Seni tebrik ederim. Çok iyisin. Ancak diğer dersler için değil de sadece alanım olan Türkçe dersi için bir şeyler söyleyeyim. Konuların bazıları aynı evet. Ancak yeni konular da var. Fiilimsiler gibi, cümle türleri gibi, anlatım bozuklukları gibi... Ayrıca Türkçe dersindeki konular sadece geçen yılların değil taa ilkokul 2. sınıftan beri tekrar ediliyor. Sadece yıllar geçtikçe karşınıza çıkan cümle veya kelimeler zorlaşıyor, karmaşıklaşıyor.

ALS sorularına gelince, kolay değildi. Hiç kolay değildi. Özellikle Türkçede 3 soru oldukça karışıktı ve çeldirici seçenekleri çok kuvvetliydi. Umarım bu sınavın sonuçları, yukarıda verdiğin deneme kadar iyi olur. Senin adına çok sevinirim.
Yeri gelmişken(!), ne yaptığını iyi biliyorum. Açıklama yapman düşüncelerimi değiştirmeyecek. Ne düşündüğüm umrundadır ya da değildir, bilemem. Bana attığın mailde de aynı şeyi yapmayı sürdürmüşsün. Bu benim canımı hâlâ çok sıkıyor. Sakın tekararlanmasın. Öğrencilerimle aynı yaştasın. Öğrencim olsan böyle bir cürret gösteremezdin. Kiminle konuştuğuna ve davranışlarına dikkat et!

- How many did you fall in love before me?
- None!
- And after me?
- None!
Tristan&Isolde
Sayfanın En Üstüne Git

Mérula Alba
Seçkin Üye

Turkey
İleti 660

İletim - 19/04/2006 :  23:08:54  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
uckazaz bu da senin sorunun cevabı. Uzun oldu biraz ama idare et ;)

"Daha önce adı LGS (Liselere Giriş Sınavı )iken ,şimdi OKS (Orta Öğretim Kurumları Sınavı) olan 8.Sınıf öğrencilerinin katıldığı ,Mili Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl haziran ayında yapılan liselere giriş sınavıdır.

BU SINAVLA HANGİ LİSELERE GİRİLİR?

-Fen Liseleri -Anadolu Liseleri
-Sosyal Bilimler Lisesi -Yabancı Dil Ağırlıklı Liselere(Süper Liselere)
-Anadolu Teknik Liseleri -Anadolu Meslek Liseleri
-Anadolu Öğretmen Liseleri -Anadolu İmam-Hatip Liseleri
-Sağlık Meslek Liseleri -Anadolu Sağlık Lisesi
-Kurumlara Bağlı Sağlık Meslek Liselerine girilmektedir.

BU SINAV NASIL UYGULANIR?

OKS’de öğrencilere 100 soru sorulmaktadır. Sınav süresi 120 dakikadır. Türkçe,Matematik,Fen Bilgisi ve Sosyal Bilgiler derslerinden 25’er tane çoktan seçmeli soru yöneltilmektedir. Her sorunun 4 farklı seçeneği vardır.Her test için yanlış cevap sayısının üçte biri,doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerli cevaplara karşı gelen ham puanlar bulunur.(3 yanlış bir doğruyu götürür.)

OKS’DEKİ PUAN TÜRLERİ NELERDİR?

• MFASP : Matematik-Fen Ağırlıklı Standart Puan
Fen Liselerine yerleştirmede kullanılacak olan puan türüdür. • TMASP : Türkçe-Matematik Ağırlıklı Standart Puan
Fen Liseleri dışındaki liselere yerleştirmede kullanılacak puan türüdür.

YENİ SINAV SİSTEMİNDE NE GİBİ DEĞİŞİKLİKLER VARDIR?

• Artık Yabancı Dil Ağırlıklı Liselere(Süper Liselere) OKS ile öğrenci alınacaktır.
• Önceki yıllarda tercihler başvuru esnasında yapılıyordu. Şimdi ise tıpkı ÖSS’de olduğu gibi, öğrenciler OKS ’ye katıldıktan sonra, sınavda aldıkları puanlara göre okul tercihleri yapılacaktır.
• 2005 OKS’de tercih yapabilmek için; OKS-TM ve OKS-MF puan türlerinden en az birinin 160 veya daha yüksek olması gerekmektedir. Örneğin; bir adayın OKS-TM puanı 158, OKS-MF puanı da 162 olsun. Bu aday OKS-MF puan türü ile öğrenci alan fen liselerini tercih edebilecek, OKS-TM ile öğrenci alan okulları tercih edemeyecektir.
• Şu ana kadar öğrenciler toplam 12 tercih yapabiliyorlardı.İl ve ilçe sınırlaması olmaksızın 20 okulu tercih edebilecekler.
• Önceki yıllarda TM (Türkçe-Matematik) ve MF (Matematik- Fen) türlerinden alınan en yüksek puan bini geçiyordu. Bu yıl yeni hesaplama ile puanlar her biri kendi içinde en küçüğü 100 ve en büyüğü 500 olacak şekle dönüştürülmüştür.
YABANCI DİL AĞIRLIKLI (SÜPER) LİSELER

• Süper liselere bu yıldan itibaren OKS ile öğrenci alınacaktır.
• Bir yılı hazırlık olmak üzere eğitim-öğretim süresi 4 yıldır.
Alanlar: 10. sınıfa geçen öğrenciler ilgi,yetenek ve derslerdeki başarı durumuna göre alanlara yönelirler. Alanla ilgili not ortalamasının en az 2.5 olması gerekmektedir.

• Fen Bilimleri Alanı • Yabancı Dil Alanı
• Sosyal Bilimler Alanı • Sanat (Resim/Müzik) Alanı
• Türkçe Matematik Alanı • Spor Alanı

...........

http://www.dersimiz.com/rehberlik/yazi.asp?id=27

Not: İki mesaj arka arkaya attım. Uyarır mısınız beni yöneticilerr :P

- None!
- And after me?
- None!
Tristan&Isolde
Sayfanın En Üstüne Git

uckazaz
Yazar

Turkey
İleti 331

İletim - 19/04/2006 :  23:34:38  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Bu durumda,süper liseler eskisi gibi not ortalamasına bakmıyor.O zaman ilköğretim not ortalamasının ne önemi kalıyor?Oksye ek puan getiriyor mu?Bir soru daha yeni puanlamaya göre kabataşın ya da galatasarayın,bir de mümkünse kadir has anadolu lisesinin puanlarını öğrenebilir miyim?Kabataşla,galatasarayı puanlamayı daha iyi anlamak için sordum da,Kadir Has(şu an kayıtlı olduğum okul) eskiden normal seviyede bir okuldu yani,Burak Bora-üsküdar anadolu arasında kalan bir puanı vardı.Şimdiki puanı nasıl?

Okulumun durumunu baya merak ediyorum da.Bu arada Kadir Has'ı tercih etmeyin diyorum arkadaşlara,aldığınız puanları boşa harcarsınız valla.(Sayısal öğrencileri 10. sınıfta psikoloji görüyor bu okulda -ki başka hiç bir arkadaşımdan böyle birşey duymadım-,beden eğitimi dersi yok,öğretme kabiliyeti olmayan bir takım insanlarla da haftada iki saatle almanca öğretmeye çalışıyorlar)Gerçi sistem de değişti artık ama...
Sayfanın En Üstüne Git

Mérula Alba
Seçkin Üye

Turkey
İleti 660

İletim - 20/04/2006 :  00:12:51  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Evet, süper liseler artık not ortalamasıyla değil sınavla alıyor öğrencileri. Zaten artık Süper Lise diye bir okul türü kalmadı. Yavaş yavaş hepsi Anadolu Lisesi'ne dönüştürüldü. Her yer Anadolu Lisesi oldu anlayacağın. Not ortalaması OKS'ye ek puan getirmiyor yanılmıyorsam. Yine yanılmıyorsam sadece Fen Lisesi tercihi yapacak öğrencilerin Türkçe Matematik ve Fen Bilgisi mezunuyet ortalamalarının en az 3 olması ve 5-6-7-8. sınıflarda karnelerine en az 3 düşmüş olması gerekiyor.

İstediğin puanlamalara gelince. Belki biliyorsundur ama ben yine de söyleyeyim. Başkaları için yararlı bir bilgi olabilir: Okullar ya da başka bir kurum belirlemiyor taban puanları. Taban puanları, öğrenciler belirliyor. Bu ne demek? 2005 yılında Kabataş Lisesi'ne en düşük puanla ya da netle giren öğrencinin puanı ya da neti bir sonraki yılın taban puanını ya da neti oluşturuyor. Sonuçta okulun kontenjanı 100 ise, bu okulu tercih eden en yüksek puanlı 100 kişi okula yerleştiriliyor. 100. kişi de taban puanı belirliyor. Bu da demek oluyor ki başarılı öğrenci ne kadar artarsa, puanlar da bir sonraki yıl için o kadar yükselecektir. Aynı durum zannediyorum ki ÖSS için de geçerli. Aşağıya geçen yıl adı geçen okullara en düşük puanla giren öğrenci puanlarını yani taban puanlarını yazıyorum.

GALATASARAY LİSESİ 482,601
KABATAŞ ERKEK LİSESİ 471,799
BURAK BORA ANADOLU LİSESİ 449,415
KADİR HAS ANADOLU LİSESİ 428,334
ÜSKÜDAR LİSESİ 397,069

Okulun hâlâ Burak Bora ve Üsküdar arasında :D
http://www.okulpdr.net/

- None!
- And after me?
- None!
Tristan&Isolde
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 12 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.06 Snitz Forums 2000