AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Diğer Tartışmalar
 Hayattan alacağımız 5 önemli ders...
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 3

major
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1122

İletim - 13/06/2005 :  16:39:09  Bilgileri Göster  major'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Ben dediklerine katılıyorum. Ama ben her zaman iyilikten yanayım. Burda iyiliğimizin karşılığını kötülükle alıyorsak(Ve bu kötülük ne kadar büyük olursa olsun)hayatımız sona erdiğinde de yaptığımız iyiliklerin ve iyi niyetimizin karşılığını fazlasıyla alacağız. Kötülerse daha fazla kötülüğü.
Sayfanın En Üstüne Git

Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848

İletim - 13/06/2005 :  17:11:49  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Major bende farklı değilim. İyilik ve doğruluk her zaman en öndeki ilkelerim ve bunun için çok diyet ödemek zorundada kaldım ama sorun şurada neden kötüler layığını diğer tarafta buluyorlar... Buradada cehennem yaşayamazlarmı??
Mesela alkollü araç kullanan birisi hiç yoktan birisini trafikte öldürdüğü zaman neden alkollü şöförü ömür boyu hücre hapsiyle cezalandırıp bu dünyayı ona zindan edemiyoruz. Sizce yapmaması gereken bir şeyi yaparak başka birinin ölümüne sebebiyet veren bir insan bunu haketmiyormu??
Yada yukarıdaki örnekteki gibi küçücük çocukları organları için öldüren insanlara bu dünyada o çocuklara çektirdikleri acıdan daha fazlasını çektirmek doğru değilmi ???
Benim sorunum iyilik yapılmasın değil. Keşke herkes iyi, şeref sahibi namuslu insanlar olsada ilk mesajdaki örnekler milyonları aşsa. Ama bu neden yapılamıyor??? Başımızdaki insanların yetersizliğinden ve toplumun vurdum duymazlığından. Yıllarca trafikte ölümlerde dünya birincisi olduk. Her yıl 12-13BİN insanımız öldü. Peki ama hangi yönetici buna dur dedi. HİÇBİRİ... Peki hangimiz buna tepki gösterdi???
Gelişmiş ülkelerdede kaza oluyor, insanlar ölüyor ama gerçekten kaza sonucu ölüyorlar. Bizde adam max promil alkollü kaldırımda giden aileyi biçiyor ve bunada kaza deniliyor. Sorarım size bu kazamı yoksa cinayetmi?
Amerikada alkollü iken araçla kaza yapıp insanı öldürmenin yada kırmızı ışıkta geçerken insan öldürmenin cezası İDAM. Sorarım sizlere bizdede benzer uygulama olsa kaç tane akşamcı zomken direksiyonun başına geçebilir yada kaç aceleci kırmızı ışığı iplemeden geçmeyi göze alır????
Sayfanın En Üstüne Git

major
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1122

İletim - 13/06/2005 :  17:28:53  Bilgileri Göster  major'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Sanırım hiçbiri geçemez...Benim demek istediğim bu değildi tam olarak yani onlarda bu dünyada çekeceklerdir tabi cezalarını. Ama bu onların çoğunu yıldırmayacaktır. Çünkü içlerine çoktan kötülük yayılmış. Mesela ben bundan sonra ne birini öldürebilirim ne de ona acı çektiebilirim. Çünkü bu kanıma kadar işlemiş. Ve o şerefsizlerinde kanına kadar işlemiş. Kötülüğü onların kalbinden çıkaramayız. Bence onlara iyiliği öğretmeliyiz. O insanlar zaten acı çekecekler. O öldürülen çocuklara tekrar hayata gelme hakkı gelseydi eminim gelmezlerdi. Çünkü onlar şu anda burdakinden daha iyi karanlığın olmadığı bir hayat sürmekteler. Kötüleri ise cehennemin sonsuz gazabı bekliyor. Zaten oblar bu işledikleri suçlar ve cinayetle sonucunda yine yanmaktan korkmuyorlarsa artık onlar için yapılacak birşey yoktur. Derler ya kötüler hep kazanır. Bazen düşünüyorum. "Şuna bak be ulan bizde mi kötü olsak" dediğim oluyor. Aslında doğru kötüler hep kazanyor. Ama onların kazandığı tek yer burası. Başka yer değil. Bizde diğer dünyada daha iyi sonsuz bir hayatı kazanacağız. Onlar ise bitmek bilmeyen bir gazabı...
Sayfanın En Üstüne Git

Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848

İletim - 14/06/2005 :  02:15:16  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Umarım dediğin gibi olur ama ben hala bu dünyadada bu tip mahlukların çok güzel eziyet çektirilebileceğinden yanayım. Zaten benim dediğim gibi olursa kötülük kalbine işlemiş insanlar yapacakları kötülüğü bir kere daha düşünmek zorunda kalırlar.
Size bir yaşanmış olayıda ben anlatayım.... Osmanlı zamanında hırsızların kolu kesiliyormuş ve tüm imparatorluk süresince sadece 5 tane kol kesme olayı olmuş.
Diğer bir olay daha.... Yine Osmanlı zamanında hangi padişah hatırlamıyorum, tüm hapishaneleri boşaltmış. Demişlerki padişahım ne yapıyorsun itin uğursunuz önüne geçemezsin. Oda sorun olmaz deyip atölyelerinden birinde bir kafes yaptırmış. Kafes bittikten sonra bunu SultanAhmet Meydanının ortasına yerleştirmiş ve çığırtkanlara haber salmış. Bundan sonra suç işleyen ilk kişi bu kafese girecek ve yeni bir suç işlenene kadar katıksız orada kalacak. Ve padişahın tüm saltanatı boyunca o kafes boş kalmış.
Sanırım anlatmak istediğimi biraz anlamışsınızdır. Suçla mücadelenin en önemli parçası caydırıcılık. Hırsızı uğursuzu yapacağı kötülükten caydıramazsan halimiz şimdiki gibi olur. Yani herşeyi öbür tarafa havale etmemek lazım. Çünkü hırsız uğursuz öbür tarafa inansa o yaptığını yapmaz zaten....
Sayfanın En Üstüne Git

major
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1122

İletim - 14/06/2005 :  09:41:57  Bilgileri Göster  major'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Doğru söylüyorsun ama aslında byük suçlara bizim ülkemizde de iyi bir ceza verilse ben de memnun olurum heralde. Girenler 2 ay sonra çıkıp suç işlemeye devam ediyor. İşimiz zor ve başımızdakiler devam ettikçe daha da zorlaşacaktır.
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 3 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000