AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 Serbest Bölüm
 İsimlerinizin manası ne? Neden bu isimler?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 10

omersinan
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 02/08/2005 :  15:11:39  Bilgileri Göster  omersinan'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Peki shadowwalker imzan neden ingilizce? Hadi ismine bişey demiyim ama sen "içinde mesajlarda türkçe harici bir dil kullansak sonuna kadar destek veririm" diyosun ve imzan ingilizce. Üstelik bi başka konuda bazıları türkçeye çevrildiğinde çok saçma ve komik olan isimleri ingilizce yapıp isimlerine koyuyolar. Değişik bişeymiş gibi duruyo ama çok komik. Bu forumdan verilebilecek örnekleri var.
Sayfanın En Üstüne Git

shadowwalker
Seçkin Üye

Turkey
İleti 637

İletim - 02/08/2005 :  16:10:11  Bilgileri Göster  shadowwalker için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
imzam bir yerden alıntı ne kadar türkçeye çevirdiysem anlamını korumadığını gördüm o yüzden orjinalini kullanıyorum. gözünü çok rahatsız ediyorsa kaldırabilirim? benim için o kadarda önemli değil. ayrıca imza benim mesajda yazdığım bir kısım değil fii tarihinde yazıp bıraktığım ve otomatik olarak eklenen birşey. şahsen herşey türkçe olsun mantiğını anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum. dil canlı bir olgudur eğer sen teknoloji üretmez, sürekli dışardan dışardan alırsan elbette başka bir dil senin dilinin içine girecektir. oynadığımız oyunların hemen hepsi ingilizce ister istemez biz oyuncuların hayatınada bu giriyor. zamanla uygun türkçe kelimeler üretildikçe duyarlı oyuncular bu kelimeleri kullanmaya gayret ediyor mesela rpg oyunlarındaki "inventory" yerine olabildiğince "envanter" veya "envanter ekranı" kullanıyorum şu ana kadarda her hangi bir anlaşmazlık yaşamadım ama "dexterity" ve "agility" iki ayrı anlam taşımasına rağmen türkçeye çevrildiği zaman manaları birbirine çok yakınlaşıp zaman zaman birbirlerine geçiyor. en azından aralarındaki ayrımı iyice belirtecek bir türkçe sözcük(ler) türetilmeden bunların türkçe verilmiş karşılıklarını kullanmayı reddediyorum. dediğim gibi bu bir duyarlılık işi ama şahsen ben foruma gelip "hey how are you millet?" diyen birinide pek görmedim desem yeridir (5-6 seneden beri netteyim bu tip 2 yada 3 kişi ile ya karşılaştım yada karşılaşmadım). forumda komik yabancı isim taşıyanları bilmem ama sokakta üzerinde "I'm a fishbone" veya "kick me in the ..." şeklinde yazı yazan tişörtlerle dolaşan insanları görünce daha çok gülüyorum. ayrıca herkezi bir reforma sokmak mümkün değildir; dediğin dil bilinci ancak belli bir birikimle oluşur, ancak bütün yabancı dilleri öcü gibi görüp hiç kullanmayalım her yerden banlayalım diye düşünmeyide doğru bulmuyorum. türkiyede en ünlü oyun dergilerinden birinin adı "level" değilmi allah aşkına? çok sıkıntı veren bir durumla karşılaşırsan uyarını yap hiç bir yönetici çıkıp niye böyle mesaj atıyorsun demez sana (attığın mesajda terbiye sınırlarını aşmadığın sürece -ki yeni üyeliğinde öyle bir durumla karşılaşmadım)(mesaj atan üyeyle bir miktar tartışma olacaktır ama madem türkçeyi o kadar düşünüyorsun sanırım elini biraz taşın altına sokmak çok zor gelmeyecektir). vesselam sadece lafta dil savaşçılığı olmasın seninki. benim öyle bir derdim yok, sadece kendi yazdıklarımın türkçe olmasına ve anlaşılır olmasına çalışıyorum o kadar.

The closer you get to the meaning,the sooner you know that you're dreaming...
Sayfanın En Üstüne Git

JUUAN
Üye

Turkey
İleti 71

İletim - 02/08/2005 :  16:19:12  Bilgileri Göster  JUUAN'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
benımkıde nık bu tur nıkler daha cok oyun oynayanlar tarafından kullanılır mesela bır de juuan dıye futbolcu var ama ben ondan esınlenerek koymadım
juuanın anlamını sen bul

Sayfanın En Üstüne Git

HASSOOO
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 02/08/2005 :  16:59:21  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
hiç bir manası yok, zaten sadece OyunSitesi'nde kullandığım bir nick, ismimle vb de ilişik değil. İlk üyeliğimin şifresini unutmuştum, Avaris'e sormak için HASSOOO diye başka bir kullanıcı hesabı açtım; sonradan HASSOOO olarak devam etti...

Asli nicklerim Lardayn ve H.N.N.V.

Bugüne kadar dönem dönem kullandığım nickler:

X_waRRioR, BlackKnight, Ojiho, Ojihoma, warGENERAL, spy, LongBow, L_Steel, Akareem, Irday, Hnzar, Hunzar, Suvari, Svari, Sacraten, SAmpDoria, LardaynSteel, EuropeanLord... dahasını hatırlayamıyorum, çok zaman geçti :)
Sayfanın En Üstüne Git

HellScream
Üye

Turkey
İleti 45

İletim - 02/08/2005 :  17:13:06  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Uzun süredir siteye uğramıyodum ama artık buralardayım.

Sanırım 2003 Level oyun ödülleriydi.En iyi karakter Warcraft'dan Grom Helscream seçilmişti.Kendisini Warcraft'dan zati severdim ama aşık olmama sebep olan Lvl dergisindeki şu dörtlük olmuştur.

Hırs ve savaş tutkusu değilmiydi onun kalbini dolduran?
Berserk moda geçip bi yerlere saldırdıkça başını belaya sokmuyormuydu?
Bu yüzden kolayca düşmedi mi Legion'un tuzağına?
Ama bir şovalye kadar düşkündü onuruna Grom Hellscream.
Bu yüzden son nefesinde salladığı balta ırkının kurtuluşu oldu.
Hikayesi hüzünlü de olsa destansı şarkılarda yaşıyacak bundan sonra

İşte beni Hellscream yapan bu sözlerdi.:)

Time is Bad
Keep Your Back!..
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 10 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.08 Snitz Forums 2000