Konuya açıklık getirelim.Ben de Tolkien`ìn bizden esinlenerek böyle bir kavram oluşturacağını düşünmüyorum.Zaten 1. Dünya harbinde Türklere karşı İngiliz cephesinde savaşan bir insanın bizden esinlenmesi biraz zor. Ben sadece Orta Dünya halklarının,tarihimizde belli bir yer edinen dönemlerle olan karşılaştırmasını yaptım.Bana da gayet mantıklı gözüktü.Ayrıca Yüzüklerin Efendisi`nin çevirmeni Azra Erhat da benim dile getirmek istediğim şeyi önsözünde yazmıştır. Ayrıca Vampire Slayer,bir elfin elfçe bilmesi ona bir yetenek kazandırmaz.Elflerin en büyük artısı,asaletidir. Sevgilerimle...
esinlenmesi gerçekten sözkonusu bile olamaz!.. Sizi aldatan kitapta yazılan kadim şer lakin şark gibi sözcükler dir!.. Bu sözcükler tamamen çevirici tarafından yapılmıstır Film in türkçeye çevirisi de öyle film de ve kitapta elfler osmanlıya rohan lılar ise orta asya türklerine benzetilmiş..
Beyler benim yüzüklerin efendisindeki favori karakterim gollum, favori ırkımda tabiki insan insan insan... Ama elflerin savaş zırhlarına da BAYILIYOOOOM