|
| Yazar |
Konu  |
|
HighVoltage
Yönetici

Turkey
İleti 1108 |
İletim - 16/11/2005 : 23:40:32
|
| Zamanında yazarlarımız, şairlerimiz azmı sürüldü. Bu insanlar yıllarca memleketinden uzakta hasterle sürgün hayatı yaşadılar. Neden şimdi aynı uygulama yapılmıyor. Yoksa insan haklarımı devreye girer? hah, gülelim mi yoksa ağlayalım mı karar veremedim bir türlü??? Yazık, aydınların bizlere yol göstermesi gerekirken kendilerinden soğutuyorlar. O açıklamaları, bilinçsizce sarfedilmiş kelimeleri okurken hangi Türk evladının kanı donmaz ki? Bu milleti utandıranların, yüreğini sızlatanların yüzü hiç gülmesin inşallah... |
"Türk Birligi'nin bir gün hakikat olacagına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği'ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'lügün varlığı bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim Türk olarak doğmamdı."
M.Kemal ATATÜRK |
 |
|
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 17/11/2005 : 01:09:03
|
Vatandaşlıktan çıkarmak veya sürgüne yollamak da çözüm değil. Çözüm olmadığı gibi, kişileri haksız durumdan haklı durumuna getirebilir. Ayrıca gittikleri yerlerde Türkiye'ye daha ağır saldırılarda da bulunurlar. Bizim üzerimize düşen görev, iddialarını sırf beğenmediğimiz için reddetmek değil, araştırarak gerçeklere ulaşmak. Bu sayede, böyle asılsız iddialarda bulunanlar, karşılarında konu hakkında bilgisi olan ve iddialara yanıt verebilecek bir kitle bulur.
O. Pamuk'un hayat görüşünün olduğunu pek sanmıyorum. Olsa da oturmuş bir görüş değil gördüğüm kadarıyla. Bu cümleler de oturup düşünülmüş cümleler değil. Bunu her halinden anlayabiliriz. Bu yüzden fazla da ciddiye almamak lazım esasında. |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
|
comandante
Seçkin Üye

Turkey
İleti 314 |
İletim - 18/11/2005 : 01:13:00
|
orhan pamuk mazlum göstermişler sözünü daha çok metal fırtına veya türevleri için kullanmış sanırım.çılgın türkleri okumadığım için daha fazla yorum yapamam biri bana bu kitapla ilgili bilgi verebilirmi hakkaten tarihimizin en kötü günlerini mi anlatıyor.eğer böyle bir anlatım varsa mazlum kelimesini kullanmakta haklı bence. ama orhan pamuk gibi nerde nasıl konuşçağını gayet iyi bilen bir adam (doğruları konuştuğunu sölemiyorum)bahsettiğiniz gibi basit çelişkilere düşmez. hem kitapın emek harcanarak yapılmasına saygı duyması başka kitaba katılmamasını sölemesi başka bi şey bence. orhan pamuk bir tarihçi değil ama yinede düşüncesine saygı göstermek lazım.orhan pamuk haklı demiyorum ama onu yok saymakla bir yere varamayız |
what is done is done...The king is king |
 |
|
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 18/11/2005 : 02:03:37
|
"Ama bütün bu kitapların ortak özelliği, tamamını okumasam da genel okumalarımdan çıkardığım sonuç şu: O kitapların ortak noktası Türk milletini mazlum olarak göstermesidir."
Burada, Şu Çılgın Türkler'i de işin içine kattığını görüyoruz. Tarihimizin en kötü günleri demek doğru olur mu bilmiyorum; ancak Kurtuluş Savaşı dönemimizi anlatan bir eserin çok iyi durumda olduğumuzdan bahsetmesi zaten beklenemez. Önceki mesajımda dediğim gibi, eğer mecazi anlamda kullandıysa hak veririm. Fakat kitapta böyle bir iddia yok. Tersine, artık haksızlıklara karşı gelen, baş kaldıran bir ulus anlatılıyor.
Daha önce dikkat etmedim; ancak O. Pamuk "Özakman, 600 yıllık Türk tarihinin en kötü günlerini anlatıyor. Ötekiler ise Türk milletini mazlum göstermek için fantezi icat etmiş. Ben bunun Türk milletine bir haksızlık, yanlışlık ve ileride çok fena sonuçlar doğuracak bir yanlış bilinç olduğunu düşünüyorum." derken, aslında üzerinde uzun uzadıya düşünülüp tartışılması gereken bir şey söylemiş. Kitapta kötü günlerin anlatılmasının ne gibi sorunlara yol açacağını anlayamadım. Anlayan varsa açıklasın lütfen. Metal Fırtına'yı ciddiye almıyorum. Bu kitapları saymasının mantığını da anlamış değilim. Fantazi ürünü, toplumsal tatmini amaçlayan kitaplar zaten. Eğer bir sorun yaratacaksa, bunların ciddiye alınması yaratır. Gerçek tarihimizi öğrenmenin ne gibi zararları olabilir ki?
Orhan Pamuk, takip ettiğim kadarıyla, Avrupa'dayken Sözde Ermeni Soykırımını desteklerken, Nobel'i alamayıp Türkiye'ye döndüğünde söylediklerinde bazı "düzeltmeler" yapan biri. Bu nedenle, nerede nasıl konuşacağını belki biliyor; ancak bu bilgisini kendi çıkarları doğrultusunda kullanıyor, diyebiliriz.
Emek harcanarak hazırlanmış "ciddi" bir kitap diyor. Yoksa sadece emek harcanmış deseydi, içeriğine katılmaması konusunda bir şey demezdim. |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
|
comandante
Seçkin Üye

Turkey
İleti 314 |
İletim - 18/11/2005 : 22:02:53
|
evet bilgisini çıkarına kullandığını söylemek yanlış olmaz.ama bizim ülkemizde her zaman böyle ters konuşan adamlara karşı vatan haini damgası yapıştırıldı.bence bu yanlış bir davranış.aslında bu tip adamları çok fazla da kaale almamak lazım çünkü orhan pamuk zaten bir tarihçi değil ve tarih hakkında ne kadar sağlıklı yorum yapabilir. ki özellikle ermeni ve kürt meselelerinde böyle kesin yorumlar yapmak için çok iyi bir tarihçi veya araştırmacı olması gerekir. bu yazıya gelince ben kurtuluş savaşında çok da kötü durumda olduğumuzu düşünüyorum.unutmayalım ki biz kurtuluş savaşında güçlü devletlerle savaşmadık.italyanlar zaten anlaşmazlık sonucu gitti.fransızların zaten uğraşması gereken daha önemli işleri vardı ki zaten yeterince sömürgesi vardı.ingilizler de başımıza yunanistanı sarıp olayları istanbuldan izlediler.yani biz o kadar devletin içinde cılız bir yunanaistanla sıcak savasa girdik.tamam kurtuluş savaşı çok büyük bir mücadeledir ve büyük fedakarlıklar yapılmıştır ama bunları da göz ardı edemeyiz. neyse konudan biraz uzaklaştım ama toparlıyım.insanın hayatında iyi ve kötü günleri olur ve hayatınızı bir kitaba dökerken hep kötü günleri anlatırsanız bu insanda sadece nefret oluşturur.yani böyle bir kitapta hep kötü şeylerden bahsetmek insanlarımızda milliyetçilik duygusunu doruklara çıkarır ki bu özellikle şu sıralar karışık olan ülkemiz için çok da iyi olmaz.ülke olarak çok çabuk galyana gelen bir ülkeyiz mesela bayrak yakılma olayında olduğu gibi.
bide ewt ciddi bir kitap demiş.ama zaten yazılanların tamamen yalan olduğunu söylemiyor.sadece fazla mazlumca anlatıldığını düşünüyor.ve yine tekrarlıyorum kitabı okumadım ama böyle bir anlatım varsa haklıdır.kitabın bazı bölümlerinde atatürk ile ilgili düşüncesini açıklamış ki haklı bile olsa bu kitabın ciddiyetsiz veya emek harcanmamış olduğunu göstermez.çünkü bunlar biraz da yoruma açık konular. |
what is done is done...The king is king |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|