|
| Yazar |
Konu  |
|
HighVoltage
Yönetici

Turkey
İleti 1108 |
İletim - 19/11/2005 : 00:38:03
|
"biz kurtuluş savaşında güçlü devletlerle savaşmadık" demişsin. Ben sana katılmıyorum. O zamanki Türkiye'nin gücüyle Yunanistan'ın gücünü karşılaştırırsak onlar bizden kat kat üstündüler. Ayrıca biz 1.Dünya savaşından sonra bitap bir haldeyken Yunanistan'ın arkasında askeri ve siyasi destek vardı. Bizim elimizden bir allahın kulu tutmadı. O zamanda bizi parçalamaya çalışıyorlardı bugünde aynı şeyi yapmaya çalışıyorlar. Bu durumda nasıl güçlü devletlerle savaşmadık? Evet görünürde devletler yoktu ama büyük bir güç vardı. Biz bunun zararınıda çektik, mükafatınıda aldık. Nedense herşeye bir bahane bulunuyor. Dünya kupasında da üçüncü olduğumuzda bazı çevreler tarafından güçlü takımlarla karşılaşmadığımız(kastedilen avrupa takımları) iddia edildi. Birezilya da güçlü değilse artık bilemiyorum. Hemde bunu kendi spor yazarlarımız hiç çekinmeden, utanmadan yazdılar. Miliyetçilik duygusunu da doruklara çıkarmakta bir zarar göremiyorum. Tabii bilinçli yapıldığı takdirde... Zamanında kazandığımız birçok zaferi milliyetçiliğimize; değerlerimize, atalarımıza ve vatanımıza bağlılığımıza borçluyuz. Bu gün hala gelişmekte olan, dünya ekonomisine ortak olmaya çalışan ve bana göre ileride Amerikaya çok rahat kafa tutabilecek bir Çin var ki; milli bilinç hat safhada. Adamlar daha şimdiden olimpiyatlarda altın madalya kazansın diye üç yaşındaki çocukları özveriylae hazırlıyorlar. Orhan Pamuk'un tarihçiliğine gelince, problem zaten orda. Bu ülkede ne oluyosa zaten işin ehli olmadan ahkam kesenlerin yüzünden oluyo. Orhan Pamuk üstüne vazife olmayan işlere burnunu sokmuştur. Bence Türk halkına büyük bir özür borçludur. Sözde Ermeni soykırımı iddiasında bulunuyosanız dediğin gibi detaylı bir araştırma yapmak lazım. Peki en doğru en güvenilir kaynak neresidir? Devlet arşivleri... Eğer Orhan Pamuk bu araştırmayı yapmış olsaydı devletten böyle tepki görmezdi. Bİlakis desteklenirdi. Yanlış işler yaptığını kabullenmesi bile kafidir. Başka türlü yaptıkları affedilemez. Hatta ceza alması bile öngörülebilir. Çünkü vatanı bölmek isteyenlerde bu yolla bizi yıpratmaya çalışacaklardır. |
"Türk Birligi'nin bir gün hakikat olacagına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği'ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'lügün varlığı bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim Türk olarak doğmamdı."
M.Kemal ATATÜRK |
 |
|
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 19/11/2005 : 02:43:16
|
Gerekli cevapları HıghVoltage vermiş. Hepsine katılıyorum. Ancak eklemek istediğim şeyler var. O. Pamuk, sadece Ermeni Soykırımı iddialarında bulunmuyor; Türkler 30.000 Kürt öldürmüştür gibi objektif olmayan iddialarda da bulunuyor. PKK tarafından öldürülen vatandaşlarımızı hiçe saymak, anca vatan haininin işidir. Bunu da unutmamak gerekiyor.
O. Pamuk'u ciddiye almıyoruz zaten. Söylediklerinin asılsız iddialar olduğunu, konuyu araştıran herkes biliyor. Ancak ne yazık ki dünya bu kişiyi ciddiye alıp söylemlerine destek çıkıyor. Bu da uluslararası imajımızı oldukça zedelerken, bu iddiaları savunanlar için de "Bakın, kendi içinizden, hem de bir "aydınınız" bunu kabul ediyor" deme fırsatı doğuruyor. Biz her ne kadar 'Ermeni soykırımı yapmadık, Kürtlerle aramızda sorun yok; sorunumuz PKK ile' desek de bunları duymuyorlar. Bu da ayrı bir sorun oluşturuyor.
Hayat her zaman güzel şeyler sunmuyor önümüze. Yaşadığımız savaşlar dünyanın bize sunduğu kötü günlerdir. Bu kötü günleri, sırf milliyetçiliği körükler diye anlatmazsak, gençlerimiz, bizler tarihimizi nasıl öğreniriz? Dün dündür, bugün bugündür mantığıyla bir yere varılamaz. Bakın Amerika'ya, adamlar tarihlerini sürekli değiştiriyorlar. Onların çocukları, Kızılderilileri barbar, insanlıktan nasibini almamış vs. gibi görüp atalarının eğlence için bu insanları öldürdüklerini bilmiyorlar. Yine Avrupa'da da gerçek tarih öğretilmediği sürekli söylenen bir şey. Bunların hepsi milliyetçi duyguları ön plana çıkarmak için uydurulmuş, T. Özakman'ın deyişiyle "yapay tarih"ler. Biz gerçek tarihimizi öğreterek milliyetçiliği arttırmışız, çok mu?
Ek olarak, bayrağımız bir bez parçasından ibaret değil. Bizim için kutsal olan bir sembolün yakılması, ayaklar altına alınması affedilecek bir davranış değildir. Türk milleti bu konudaki hassasiyetini her zaman gösterecektir; bunu eleştirmeye de kimsenin hakkı yoktur. |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
|
SPAWN
Üye

Turkey
İleti 267 |
İletim - 19/11/2005 : 10:30:43
|
| Boş adamların lafları işte. Ellerinde kanıt bile olmadan soykırım iddasında bulunuyorlar. |
 |
|
|
Milamber
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1412 |
İletim - 19/11/2005 : 15:17:52
|
orhan pamuh tarih bilmiyor,orhan pamuk politikada bilmiyor bir şeyler elde etmek için çeşitli söylemler çıkarıyor elde edemeyince geri adım atıyor sonrada başka şeyler elde etmek için sözlerimin arkasındayım diyor ciddiye alınacak bir şahıs değildir.Atatürk'ü zamanın lideri olarak görüyor oysa o zamanının ötesinde,ileri görüşlü bir liderdi ben onun böyle biri olduğunu düşünmüyorum demesi çok garip olmuş kendisi farklı bir Atatürk portresi çizmeyemi çalışacak? Ermenileri katlettik ohh ne güzel dedi gibi laflarıda olur onun.. Şu Çılgın Türkler'i metal fırtına vb. kitaplar aynı kefeye koyması kabul edilemez birşey haddini bilmeyen biri perşembe günü cumhıriyet gazetesinin kitap ekinde kendini çok güzel ... edildi elinde yazı olan varsa eklesin foruma nasıl ... olduğunu daha açık görürürüz. :) |
 |
|
|
comandante
Seçkin Üye

Turkey
İleti 314 |
İletim - 20/11/2005 : 00:53:42
|
arkadaşlar ben burda ne orhan pamuk u savunuyorum nede kurtuluş savaşındaki mücadelemizi küçük görüyorum önce orda bi anlaşalım bende herkez kadar milliyetçi bir insanım. high voltage kardeşim çok doğru bir tespitte bulunmuşsun evet milliyetçiliği doruklara çıkarmakda bilinçli bir şekilde yapıldığında bir zarar yoktur.ama biz türk milleti olarak büyük devletlerin 50-100 sene gerisinden geliyoruz ve ülke olarak çok iyi bir eğitim almış bir halk değiliz.ve bu yüzden halkımız çok çabuk galyana geliyor.özellikle böyle milli meselelerde çok büyük sonuçlar doğabilir.ve etnik yapısı olarak çok farklı bir mozaiğe sahip olan ülkemizde oluşabilecek provakasyonlar sonucu çok ciddi olaylar yaşanabilir.benim değinmek istediğim buydu.evet amerika bunu yapmaya çalışıyo.çünkü adamlarda bu duygu çok gelişmiş değil. yani biz önce kendi halkımızı güzelce eğitelim o hassas bilinç bi oluşsun. bide dünya kupasından bahsetmişsin ama brezilyayı yenemediğimizi hatırlatmak isterim.
eleştiri tabi ki yapılacak ters düşünceler olmazsa demokrasi olmaz ama biz hiç bir zaman bizi eleştirenlere oturup bir cevap verip doğrusunu anlatıp tartışmadık bir ermeni konferansı düzenlenecek diye yapılmayan kalmadı.evet yap abi göster arşivini belgelerini çürüt adamları ama bu biraz da dünya dengeleri ile alakalı ve komplex konular.yani bu olay bu kadar büyümüşse hata biraz da bizde değilmi?
uluslar arası imajımız orhan pamuk konuşsada konuşmasada kötü zaten.ama sunu da söleyim orhan pamuk a sırf bunları soledi diye ceza verirsek imajımız emin olun daha da kotuleşecektir.
kurtuluş savaşına gelince dünyada hiçbir güç maneviyattan öte değildir evet yunanistan o koşullarda bizden üstündü ama askeri eğitim bile almamış adamlar getirilip savaş alanına koyuldu.vatanı için savaşan türk milletinin niçin savaştığını bile bilmeyen bir ülke karşısında galip gelmesi bence çok da şaşırtıcı değil.eğer büyük devletler yunanistanın galip gelmesini isteselerdi sadece uzaktan destek vermezlerdi.(müdahele etselerdi kazanırlardı demiyorum)ve bence bu ülke o zaman hiç olmadığı kadar güzeldi arkadaşlar.
bayrak konusuna gelince bayrak tabiki kutsaldır.ama kimse bana bu konuda nutuk atmasın.bu ülkede bu kadar insan vergi kaçırırken güçsüzü ezerken pis işler yaparken bayrak yakıldığında çıkıp vatan millet sakarya üçlemesini dile getirmesinden daha iğrenç bir şey görmüyorum. amerikanında hergün bayrağı yakılıyor ama gücünden bir şey kaybetmiyor. ayrıca sembolik olaylara bu kadar tepki gösterilmesi çok saçma bence yani adam yerine koymuş oluyoruz onları.bilmem anlatabildimmi. bide ben kötü şeylerin anlatılmasına karşı değilim ama her zaman kötü şeyleri gösterirsek.suçu hep başkalarına atmış oluruz.peki bizim hiç mi suçumuz yok.bence biraz da kendimizi yargılayalım
|
what is done is done...The king is king |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|