AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Diğer Tartışmalar
 Bir Türkçe Vardı
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 10

Mérula Alba
Seçkin Üye

Turkey
İleti 660

İletim - 13/12/2005 :  23:22:49  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Şiir dediğin hep kafiyeli değildir. Serbest şiir diye bir şey var. Dizelerinin uzun olması, sanırım düz yazı gibi algılanmasına neden olmuş. Ayrıca kafiye yapısıda var bu şiirin. "-ınız var mı?" tekrarları redif.hemen önündeki -an,-en sıfat fiil eklerinin "-n" sesleri de yarım kafiye. Sanırım bu kadar bilgi yeterli olmuştur. Ayrıca burada önemli olan yarıtılan bu yazı türünün nazım ya da nesir oluşu değil; yazılma amacı...

- How many did you fall in love before me?
- None!
- And after me?
- None!
Tristan&Isolde
Sayfanın En Üstüne Git

comandante
Seçkin Üye

Turkey
İleti 314

İletim - 14/12/2005 :  20:40:19  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
evet bende farkındayım yazının yazılış amacı önemli.ama bana göre bir şeye şiir demek için daha başka şeylerin olması gerekir.şiir bir iki kafiye veya redif kullanmak değildir.bana göre daha çok lirik şeklinde yazılmış.hatta düz yazıda denilebilir.sadece bir şiir sever olarak bu kadar basit şekilde şiir yazılamayacağı kanaatindeyim.yoksa başka bir derdim yok.zaten yazının da amaçlı ve güzel şekilde yazıldığı ortada.ve bunlar tümüyle benim düşüncelerim.edebiyatçı değilim nihayetinde.

what is done is done...The king is king
Sayfanın En Üstüne Git

umutcanuguz
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 14/12/2005 :  20:48:46  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Mesela bazı illerde iş yerlerinin tabelaları isimleri Türkçe olmak zorunda mesela Karaman(memleketim diye söylemiyorum).Her ne kadar türkülerimizi unutsak da bir gün hepimiz o türküleri söyleyeceğiz.Ceza denen kişi askerde aklına türkü gelcek söyleyecek.Bir genç kız evlenip evinin işini yaparken aklına bir türkü gelcek.Kına gecesini hatırlıycak ya da o sözleri mırıldancak ''Yüksek yüksek tepelere...''
Mutlaka bir gün türkülerimize muhtaç kalcaz
Sayfanın En Üstüne Git

Mérula Alba
Seçkin Üye

Turkey
İleti 660

İletim - 14/12/2005 :  21:49:06  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
:) Ben edebiyatçıyım. Şiir göreceli bir kavram değildir. Sana göre veya bana göre şiir, diye bir şey yoktur. Bu arada lirik dediğin şey zaten bir şiir türü. Ayrıca lirik de değil; satirik şiir bu. Neyse konunun özünü baltaladık galiba biraz.

- How many did you fall in love before me?
- None!
- And after me?
- None!
Tristan&Isolde
Sayfanın En Üstüne Git

comandante
Seçkin Üye

Turkey
İleti 314

İletim - 15/12/2005 :  19:52:01  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
edebiyatta kesin genelleme kolay kolay yapılamaz.ama boşver şairler bile aralarında anlaşamamış biz mi anlaşcaz.dediğin gibi konuyu daha fazla baltalamayalım.

what is done is done...The king is king
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 10 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000