|
Yazar |
Konu  |
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 18/12/2005 : 02:41:59
|
Seda Sayan ve Nihat Doğan aşk mı yaşıyormuş??? İnanmam valla! Nihat Doğan kimdi bu arada? :P Televizyon izlememek insanı böyle cahil yapıyor işte... :)
Televizyon izlemediğim için, kurunun yanında yaş programlar da yanıyor ne yazık ki. Başka hangi ülkede yaşanıyor acaba böylesine acı verici tartışmalar? Merak ettim, nasıl bir tartışma vardı peki?
Konu dışı: Sana mail atacağız; ama bir türlü elimiz değmedi. Buradan yüzeysel bir yorum yapayım şimdilik. Eskisine göre daha güzel olmuş :) En kısa zamanda düşüncelerimi detaylı olarak yazarım :) |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
nurettinki
Seçkin Üye

Turkey
İleti 187 |
İletim - 18/12/2005 : 14:09:41
|
alıntı: ozzzy tarafından yazılan:
alıntı: nurettinki tarafından yazılan:
Türkçe'mizin güzel olması değil, bizim olması önemli.Bizim olan her şeye sahip çıkmıyor muyuz, neden kendi atadilimize sahip çıkmıyoruz? Yusuf Yanç'a binlerce teşekkür,bakalım kaç kişi tepki verecek. Aslında tepki vermek de zor,hemen hemen hepimiz şiirde geçen bize ait olmayan kelimeleri kullanıyoruz.Hem kullanıp hem de sitem etmek,ama biryerden başlamak lazımsa buradan başlayalım derim...
Kime veya neye tepki vereceğiz? Dildeki yozlaşmanın sorumluları biz miyiz? Bu ülkede T.B.M.M. ne iş yapar? Türk Dil Kurumu ne iş yapar? Yerel Yönetimler ne iş yapar? Bugüne kadar bu konuda neler yapmışlardır? Yaptıkları yeterli midir?
Eğer bu yazıları okuyup geçmiyor ve bir şeyler yazmak gereği duyuyorsan bu bir tepkidir. Kime dersen yazımda da belirtmiştim önce kendimize ve çevremize. T.B.M.M. veya diğer kurum-kuruluşları eleştirmeden önce ben neyapıyorum yaptıklarım yeterli mi diye kendimize sorarsak(ve cevaplarsak) bu kurum ve kuruluşlara daha az iş düşüecek, diye düşünüyorum. Ayrıca forumdan o kadar az tepki geldi ki, bu konu çok az kişiyi ilgilendirmiş.
|
 |
|
ozzzy
Seçkin Üye

Turkey
İleti 365 |
İletim - 18/12/2005 : 14:55:33
|
O kurumlara neden az iş düşsün? Asıl o kurumlardır en çok çalışması gereken bu ülkede. Zorla getirmiyoruz bu insanları biz oralara. Onlar bağırıyorlar her seçim öncesi ''bizi seçin bizi seçin'' diye. Biz o insanları oraya bu işleri düzeltsin diye seçiyoruz. Ben üzerime düşen görevleri bugüne kadar layıkı ile yerine getirdim. Onlar da üzerine düşen görevleri yerine getirmek zorunda. |
ozzzy was here...! |
 |
|
umutcanuguz
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 18/12/2005 : 15:12:26
|
Söz magazine gelmişken dün NTV'de bir program izledim adını hatırlayamıyorum.Samsun'un Ayvacık diye bir köyüne gidiyor sunucu(Sunucuyu da hatırlayamıyorum).Köyün insan larıyla konuşuyor.Programın sonlarına doğru çocuklara sorular soruyor.Çocukların hepsi Kaynana Semra'yı,Tarkan'ı,Sinem'i,vb.. biliyor ama sunucu Cumhurbaşkanı'nı sorduğu zaman kimse bilemiyor.Ondan sonra Kaynana Semra'yı meşhur yapanlar halk bunları izlemek istiyor diyor.O çocukların suçu ne? |
 |
|
comandante
Seçkin Üye

Turkey
İleti 314 |
İletim - 10/01/2006 : 23:11:05
|
alıntı: tarafından yazılan:
Türkçe'nin tek sorunu yabancı kaynaklı kelimelerin dilimize girmesi mi? İnsanların dillerini kullanamaması, yabancı kökenli kelimeler kullanmaları kadar vahim bir durumdur. Her şeye muhalefet olma gibi bir alışkanlığın var sanırım.
msjda geçen kelimeleri benim ninem de kullanıyo türkçeyi katletmiş mi oluyor. bunlar türkçenin değişik şiveleri bunu kastediyorum.muhalefet meselesine gelince evet biraz muhalefet bir insanım ve bundan da hoşnutum.muhalefetsiz bir demokrasi düşünülemez.
bide birden aklıma geldi hepimiz gevurca isimlerle foruma katılıyoruz.hele bizim gibi bazılarıda yorum yapıyo türkçe hakkında.galiba susmak lazım... ayrıca bu konuyada bu kadar ilgi gösterilmesi gözlerimi yaşarttı doğrusu. |
what is done is done...The king is king |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|