| Yazar |
Konu  |
|
ÖLÜMSÜZ
Üyeliği Kilitli
İleti 0 |
İletim - 24/09/2005 : 12:22:26
|
alıntı: Generalll tarafından yazılan:
1-2-2 tam saha pres arka tarafa atılan paslarda anında geçilebilir ve hızlı hücüm yersin...Nba maçlarında bunu onlarda kez gördük...Eğer karşınızda sizden atlet bir takım varsa tam saha yapmak aptallık olur...
GENERAL İYİ ŞEKİLDE AÇIKLAMIŞ  |
 |
|
|
R_Van Der VAARTTT
Seçkin Üye

Turkey
İleti 419 |
İletim - 24/09/2005 : 21:03:15
|
| Eh, özellikle bizim NBA oyuncularımızın NTV'ye yaptığı açıklamalarla sinirden deliye döndüm(belki hedo sinirlendirmedi ama)Memo Efendi diyor ki ; o kadar sakatlanma riskini göze alarak gelmişler değerini bilmek gerekirmiş.Yok ya kardeşim nowitzki de senden daha çok süre alarak geldi eurobasket'e üstelik playoff da oynadı bu bahane olamaz bizim sorunumuz kafada anlamıyorum ne zaman başarı yakalayacaz ve sizi sarsacak bir haber söylüyorum ermal 2.dereceden aldığı bir doping ilacı yüzünden ceza alacakmış.Almanya maçında Nowitzki'yi adeta kitlemişti mükkemel oynuyordu ve ayrıca tüm maçlarda low-post hareketiyle hep baskete ulaştı ve turnuvada bence mirsad ile birlikte adam gibi oynayan tek adamdı.(kaya'yı da ekleyebiliriz)NBA yıldızlarımız(?)biraz silkinse, kerem-ender ikilisi istikrarı sağlayabilse, 4 numara rotasyonumuza yeni isimler eklense(malum Mirsad-Ermal), Serkan kendine gelip ukic karşısında madara olmasa, ibo geri dönse ve en önemlisi ersan ve cenk kazanılırsa(ersan müthiş atlet ve cenk'in fundemental'ı var-Harun Erdenay ile karşılaştırılıyor.Eğer bunlar düşünülürse iyi bir takım oluruz |
Yağmurlu, bir günde, görmüştüm seni Üstünde, çubuklu, formalar vardı Bir anda, tutuldum, aşık oldum ben Hayatın, anlamı, Siyah-Beyaz'dı. Ölümle, yaşamı, ayıran çizgi .. Siyahla, Beyazı, ayıramaz ki, Her yolun, sonunda, ölüm olsa da, Sevenleri kimse ayıramaz ki !! |
 |
|
|
shadowwalker
Seçkin Üye

Turkey
İleti 637 |
İletim - 24/09/2005 : 22:44:25
|
| ben hemen hemen hiç bir maçı izleyemedim desem yeridir. bizim türklerin basketbol stili beni öldürüyor çünkü. biraz basketbol oynayan adam bilirki hücüm ederken takım arkadaşların ne kadar haraketli olursa o kadar çok posizyon şansın olur. bizde sadece top elinde olan oynuyor birde oyuna göre eline top gidecek adam (ki böylece sahaya bakınca resmen oyunu okuyorsun kim kime pas verecek kabak gibi ortada nasıl oluyor bu kadar az top kaybı oluyor anlamıyorum şahsen). ikinci bir olay üzerine çift kişi savunma yapıyorsa bir adamın boşta olmasıdır. arkadaş insaf edin böyle oluşan 5 posizyondan 1 tanesinde ya boş adamı bulmaya çalışıyor bizimkiler yada bundan bile kötü bir istatistik koyuyorlar ortaya. bunlar türk basketbolunun kötü yönleri... aslında böyle basketbolda olmaz ancak bizimkiler alışmış yabancı oyuncuların kilit posizyonda oynamasına; kendileri hep izleme posizyonunda. eskidende bu hatalar vardı ama kazanıyorduk. nasıl mı? hangi oyun olursa olsun kazanmayı isteyen sahada gözükür. bizimkiler kazanmak için değil basketbol oynamak için sahaya çıktılar. bir hazırlık maçı vs ile turnuva maçının mentalitesi aynı olur mu? her topa atlayacaksın, her serbest atışı sokmaya çalışacaksın, rakip potana gelirken engellemek için elinden geleni yapacaksın, fark yirmi sayı bile olsa rahatlayıp rakibe fırsat vermeyeceksin yani her topu son topmuş ve maçı kazandıracak olan o hücümün/sacunman mış gibi oynayacaksınki maçı kazanasın. kısaca kaybetmemizin sebebi isteksislik. haliyle maç kazanmaya herşeyini vermemiş bir milli takım bence izlenmeye değmeyen bir takımdır. kazandıkları maçları dahi ilk yarıdan sonrasını izlemedim çünkü sahada kazanmak için uğraşan bir takım görmedim. müstahaktır efendim belki akılları başlarına gelirde ilerde biraz daha nasıl oynamaları gerektiğini görürler. ben sakatlanmayayım kendime bakayım; yada takımın en çok sayı atanı ben olayım kaybetsekte olur mantalitesiyle geliyorsanız milli takıma gelmeyin kardeşim. sizin yerinize mücadele edip ekmeğini taştan çıkaracak nice türk basketbolcumuz var. gidin kendi liginizde ne kadar bencil oynayacaksanız oynayın bu tip oyuncuların milli takımda yeri yok. neyse atı alan üsküdarı geçmiş artık. |
The closer you get to the meaning,the sooner you know that you're dreaming... |
 |
|
|
R_Van Der VAARTTT
Seçkin Üye

Turkey
İleti 419 |
İletim - 25/09/2005 : 09:14:53
|
| Mükkemel bir mesajdı, daha iyi anlatılamazdı.Bunun başka bir güzel örnek de 2004-2005 sezonu başında Toronto-San Antonio maçında son çeyrekte 20 sayıdan geri gelip kazanan bir Toronto sepet gibi takımdı.Donyell Marshall, Jalen Rose, Vince Carter takımda huzursuzluk çıkarıyordu.Son çeyreğe girerken bu 3 süperstardan yoksun olarak maça başladılar.İlk başta Palacio-Alston-Lamond Murray-Bosh-Loren Woods vardı sahada.Bu 5 Türkiye'nin ortasıra takımları ile maç yapsa bile maç kazanacakları tartışılırdı.Ama Lamond Murray her maç sakatlanmasına rağmen her top için ölümüne mücadele etti, üçlükler attı, kritik anlarda eli titremedi, sorumluluk aldı.Alston olağanüstü savunma yaptı.Bosh ribauntlara katkı yaptı, Loren Woods da zürafa gibi olmasına rağmen hızlı hareket etti ve savaştı.Ve maçı son saniyede kazandılar.Çünkü bu 5 kazanmak isteyen bir 5'ti.Bu 5 savaştı ve kazandı.Bilmem anlatabildim mi ? |
Yağmurlu, bir günde, görmüştüm seni Üstünde, çubuklu, formalar vardı Bir anda, tutuldum, aşık oldum ben Hayatın, anlamı, Siyah-Beyaz'dı. Ölümle, yaşamı, ayıran çizgi .. Siyahla, Beyazı, ayıramaz ki, Her yolun, sonunda, ölüm olsa da, Sevenleri kimse ayıramaz ki !! |
 |
|
Konu  |
|
|
|