|
Yazar |
Konu  |
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 11/01/2006 : 18:58:30
|
İyi bakalım :)
Rumuz var mesela; ama o da çok itici. Takma ad/isim desek, o da çok uzun. Lakap tam karşılığı değil. Mahlasın anlamını bilen fazla kişi olduğunu sanmıyorum. Biri "Mahlasın çok güzelmiş" dese, cinayet sebebi sayılır :) Nick demek dışında seçeneğimiz yok sanırım :) |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
comandante
Seçkin Üye

Turkey
İleti 314 |
İletim - 15/03/2006 : 21:22:35
|
alıntı: tarafından yazılan:
Mesajda geçen kelimeler arasında şive ile alakalı bir şey göremedim ben. Gözümden kaçmış olabilir tabii; örnek verirsen sevinirim.
Herkes "gavurca" isimlerle katılmıyor foruma. Ki katılmasında da sakınca yok. Bunlar Türkçeyi katleden etmenler değil. Zaten burası sınırlı bir kesime hitap ediyor. Sokaktaki adam nicklerimizden (nick de İngilizce mesela; ama buna uygun güzel bir kelime bulamadım henüz) etkilenmiyor. Foruma katılanlardan da etkilenen çıkacağına ihtimal vermiyorum. Ancak televizyon kanallarında haberler yerine news, reklamlar yerine advertisement, yasal yerine legal vs. deniliyorsa, orada dur demek gerekiyor.
Muhalefet güzeldir; ama gereksiz yere muhalefet olanlar yapmacık gelir insanlara. En azından ben bu şekilde düşünüyorum böyle kişiler için.
yani işimize gelen şeyler olabilir, gelmeyenler olamaz. sen kendine krondor ben comandante dersem adamlarda haberlere news derler.aynı senin nick yerine lakap sözcüğünü beğenmemen gibi.pardon düzeltiyorum nickname yerine. nick farklı bir şey, bari ingilizceyi baltalamayalım. ayrıca gerçekten türkiyede düzgün bi muhalefete ihtiyacımız var ama nedense pek sevilmiyoruz.ama şu da var herşeyi eleştirmek kolay.zor olanı kendimizi eleştirmek. |
what is done is done...The king is king |
 |
|
HighVoltage
Yönetici

Turkey
İleti 1108 |
İletim - 15/03/2006 : 22:46:12
|
hoşgeldin comandante..bu nick konusu başka konularda da konuşuldu ama tam olarak Türkçe karşılığını hala bulabilmiş değiliz.Pek çok karşılık arapça ve pek oturmuyo.Ama tam uyan bir kelime var sanırım."kullanıcı adı" bence diğerlerine göre daha sempatik. Nick farklı birşey derken ne demek istediğini anlayamadım.Ne yönden farklı açıklayabilir misin..
|
"Türk Birligi'nin bir gün hakikat olacagına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği'ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'lügün varlığı bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim Türk olarak doğmamdı."
M.Kemal ATATÜRK |
 |
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 16/03/2006 : 01:38:20
|
Off hala eski tas, eski hamam... İşimize geldiği gibi yorumlamıyoruz olayları; sen öyle algılıyorsun. Binlerce, hatta milyonlarca kişiye ulaşan televizyon kanallarında mı İngilizce terimlerin kullanılması daha sakıncalı, yoksa en fazla birkaç bin kişinin katıldığı bir forumda, nicklerin (Hadi nickname olsun) İngilizce olması mı?
Ben kendime Krondor dediğimde, nickimi (Nickname diyecektik değil mi?) görenlerin Krondor kelimesini olup olmadık yerlerde kullanacak halleri yok. Mesela elmanın ismini değiştirip Krondor yapacak birinin çıkacağını sanmıyorum. Ayrıca bilmediğin başka bir durum var; nickim (Ya aynı şeye devam ediyorum. Bu gidişle İng. diye bir şey de kalmayacak) ne İngilizce, ne Fransızca, ne de dünya üzerinde varolan herhangi bir dilde. Krondor özel bir isimdir. Özel isimlerin de dili olmaz.
Türkiye'de adam gibi muhalefete ihtiyaç var gerçekten. Yarı bilgili bir şekilde ahkam kesenlerin ne Türkiye'ye, ne de bize faydası olur. Son cümlene de katılıyorum. Keşke herkes zoru gerçekleştirmeye çalışsa... |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
mj
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 16/03/2006 : 09:51:16
|
Merula_Alba çok haklısın ya...hemde çok. sen edebiyatçısın bu konuları daha iyi bilirsin(hemde bir öğretmen olarak)
ya bu yozlaşmanın önüne kim geçecek.kim dur diyecek. bu yabancı hayranlığı hiç bitmeyecek mi? insanlar TÜRKÇE mizin zenginliğini,harika doğasını ne zaman fark edecek. Artık günümüz yazarlarıda-bazıları tabi- bu konuda konuşmuyorlar. Bir avuç sses ile kalıyoruz. benim söylemek istediğim; TÜRKÇEmizi lütfen yabancılaştırmayalım.
|
 |
|
Konu  |
|
|
|
|